3DTouch

University Of Wyoming

Ett par forskare i University of Wyoming har utvecklat en ny bärbar enhet, som kallas 3DTouch, vilket skulle kunna revolutionera vårt sätt att interagera med datorer. Medan en datormus är användbar och har dominerat hur vi har interagerat med datorer för de senaste 50 åren, är det begränsat till två-dimensionella rörelser; detta nya stycke teknik skulle göra det möjligt för oss att samverka i tre dimensioner.

För nu är enheten ansluten med kabel till en Arduino styrenhet som kombinerar data från alla sensorer. Den sammansmälta datan strömmas sedan till en vanlig bärbar dator.

Skillnaden

Självaste skillnaden mellan 3DTouch och en helt normal mus är att 3Dtouch kan röra sig i  3 dimensioner medan den helt vanliga musen bara kan använda två dimensioner.

Ingen ny idé

Att interagera i 3D är absolut inte en ny idé. Du har kunnat köpa en mus som kan känna av sin position i tre dimensioner för en tid, men de har i allmänhet haft dålig upplösning. Sedan finns det enorma Kinect för Xbox eller Nintendo Wii, men tyvärr är de kan inte överföras till datorer.

Sitter som en fingerborg

Denna nya mobila enheten som sitter på fingret som en fingerborg, kan exakt känna sin position i 3D och kan reagera på olika förprogrammerade mus-liknande gester, till exempel när du klickar med ditt finger, som tillåter användaren att interagera med objekt i 3D . Det är också liten, billig och kan användas med nästan vilken datorenhet.

Tre olika sensorer

Enheten använder sig av tre olika typer av sensorer: en 3D-accelerometer, en 3D-magnetometer och en 3D-gyroskop. Äktenskapet mellan dessa 3 olika sensorer ger en överlägsen uppskattning av orientering jämfört med att använda dem för sig. Dessutom kan man bära flera enheter på olika fingrar som möjliggör multi touch interaktion.

Rörelser

3DTouch kan även användas som en helt vanlig mus, man kan använda den för att surfa genom webben eller till och med spela spel, fast det kommer att hända senare, forskarnas mål just nu är att göra den trådlös och lägga till flera sensorer så att den klarar av rörelserna bättre.

Trådlös

Medan enheten kan se lite stökigt just nu på grund av att kablarna som behövs för att ansluta den till styrenheten, har forskarna sagt att detta skulle kunna bytas ut mot en trådlös lösning.

Mer tillförlitlig

Forskarna säger att den pekande noggrannheten är rimligt bra, men har utrymme för förbättringar. Men de vet redan hur de skulle kunna krympa positionerings fel, exempelvis genom att använda en mer tillförlitlig optisk sensor.

Kolla på videon ovanför för att se hur 3DTouch fungerar.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy