Allt som Facebook tillkännagav på F8 2014 samlat i en lista.

På dagens F8 konferens låg fokus på utvecklare. Om du bygger för Facebook var det fullt med nya pärlor idag. Om du bara är en regelbunden användare var det i alla fall en förbättring som gör att Facebooks appar blir lite mindre påträngande.

Huvudtalet inleddes och avslutades av Mark Zuckerberg, och man använde det till att ge information inom tre områden: Byggnad, Tillväxt och Tjäna pengar. Den överskuggande ide’en är att nu när Facebook har stabiliserat sig på en plattform, så satsar de på verktyg för utvecklare som kan växa och tjäna pengar med deras appar.

Här kommer de tillkännagivanden som kommer att hjälpa utvecklare (samt deras användare) att få ut så mycket som möjligt från sin Facebook upplevelse.

Kornig och anonym login.

Tusentals appar använder sig av Facebook login. När en användare nu loggar in till en app för första gången kan de dels välja om appen ska posta på Facebook men man kan även fininställa hur appen använder dina uppgifter redan under login. I tillägg kan man nu logga in anonymt.

FBStart utvecklarverktyg.

Utvecklare kan söka till det nya FbStartprogrammet för att gratis få tillgång till verktyg och tjänster för att ”få igång din app snabbt”. Det finns två varianter av programmet- Bootstrap (upp till $ 5000) och Accelerate (upp till $ 30 000). De utvecklare som väljer dessa kommer att få kredit för Facebook, reklam, tillgång till det molnbaserade programmet Parse och gratis tjänster som ger produkttestning, rekrytering, kundtjänst, video konferenser och dokumenthantering.

Audience Network.

Facebook introducerade sitt mobila reklam nätverk som kallas för Audience Network och som har tre format: banderoll, interstitiell och ursprunglig. Tjänsten gör det möjligt för tredje hands app utvecklare att komma åt Facebooks målgrupps- och mätfunktioner.

Mobile Like för tredjehands appar.

Förbered dig på att kunna använda Like knappen på tredjehands mobilappar. Företaget introducerade idag knappen på mobiler, som ger utvecklare tillgång till användarnas Timelines med bara en liten knapp.

Lokal datalagring för offline app användare.

Facebook annonserade att Parse SDK för offline data lagring som kommer att tillåta utvecklare att ha apparna öppna även när den mobila enheten inte är kopplad till internet.

Två års stabilitet och 48-timmars bugg kontroll.

Inom en snar framtid ska alla Facebooks huvud API:er och plattformar komma med en två års stabilitet garanti. Företaget lovar också att fixa alla större buggar inom 48 timmar.

Applänkar.

Utvecklare kan nu länka mellan appar. Medan du lyssnar på en sång på Spotify, till exempel, kan du klicka på SoundKick länk för att ladda den app som köper biljetter för att se en konsert med just den artisten.

Nya media API.

På F8 konferensen kungjorde även Facebook fyra nya API för mediahantering.: Trending, Topic Insights, Topif Feed och Hashtag Counter, som en del av ett nyligen lanserat Public Content Solutions program. Facebook säger att de nya verktygen kommer att ”hjälpa till med att göra utgivarnas historier så mycket rikare med Facebook innehåll och uppgifter.”

Test appar.

Utvecklare kan skapa Facebook App ID snabbt för att testa och ha en plattform under utvecklingen. Dessa appar kan användas för att ta hand om buggar och förbättras hela tiden.

F8 kommer varje år.

Till sist pålyste Zuckerberg att F8 nu kommer att vara en årlig tilldragelse. Nästa år kommer F8 att hållas i San Fransiscos Fort Mason den 25 mars 2015.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy