Anchor Pointer: Hitta dina saker

Anchor Pointer

En ny navigationsapp som dock är lite annorlunda än den uppsjö som redan finns- det är vad iOS och Mac utvecklarna Pleeq har tagit fram. Den kallas för Anchor Pointer är inte ett verktyg som berättar varje sväng och gata man måste ta för att komma till sin destination.

Istället visar den hur man kan komma tillbaka till den plats där man lagt ett virtuellt ankare. Man kan också möta upp med vänner i offentliga miljöer genom att använda kompassen, påminnas om var det lilla kaféet i bakgränden låg, eller använda den för att hitta var man parkerat bilen.

Så här fungerar den

Det viktigaste är de ankare som man kan lägga till och som har GPS koordinationen taggad till sig när man släpper dem på kartan. Man väljer sedan ett bra namn för platsen och ger det sin egen ikon. Om man vill spara dem kan man lägga in dem på Ankarlistan, då är det lätt att ta fram dem vid ett senare tillfälle.

Skapa ankare

När man sedan vill hitta ett visst ankare kan man söka på dess namn eller helt enkelt gå igenom listan. Man måste vara på en viss plats för att lägga ut ett ankare, man kan inte planera för en träff och sedan fälja kompassen. Detta är dock något som planeras för en framtida uppdatering.

Man kan också klicka på Träffa Vänner och sedan koppla upp sig via Facebook. Om man gör det så kommer både ens egen och kompisarnas kompasser att peka på varandra, med en odometer som visar hur långt man är från varandra. Detta är dock något som fungerar när båda parter är i en park eller annan öppen plats.

Om man inte vill lägga ut ett ankare själv för bilen kan man välja Min Bil i listan på huvudmenyn. Det låter lite överflödigt när det är så lätt att bara lägga ett ankare själv.

05 Find Car

Så var kom idén med Anchor Point från?

Enligt Pleeqs Alexander Deplov såg man på de appar som redan finns på marknaden för iPhone och tyckte inte de var tillräckligt sofistikerade. Problemet med de flesta av dem är att man kan markera en GPS position, men sedan kan man inte komma tillbaka dit. De hjälper inte användarna att hitta tillbaka till en markerad plats.

Ett annat problem är dessa appar kräver bra kartor, något som inte finns. I de större städerna kanske det inte är något problem, men en hel del ställen på jorden har inga bra kartor. Därför använde de åtta månader till att komma upp med denna app där man kan spara GPS positioner var som helst på jorden- och även hitta dem senare.

Anchor Pointer är väl utformad och fungerar verkligen väl, den kommer helt säkert att bli en succé. Man kan välja vilken enhet man ska använda, som den metriska, samt tre olika teman- Auto, Ljus eller Mörk. När man kommer till en plats med ett ankare hörs en liten klocka, men den kan man stänga av om man vill. Det går att ladda ner Anchor Pointer från AppStore för bara 15kr. Tyvärr arbetar Pleeq bara med Apple så det finns inte mycket hopp för Android.

appstore

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy