Använder du fortfarande Windows Server 2003?

Microsoft slutar ge support för windows server 2003.

Den 14:e juli i år upphör Microsoft med all support för Windows Server 2003.
När operativsystemet lanserades var det den mest noggrant testade mjukvaran som Microsoft någonsin släppt och många hyllar det som ett av de bättre någonsin.

Men sedan lanseringen har det såklart hunnit hända en hel del. För att få ett perspektiv på hur gammal teknologin är påminner vi om att Facebook, Youtube, iPhone och Spotify inte existerade år 2003.

Windows Server 2003 når snart slutet på sin livscykel och det är dags att släppa taget.
Trots att det inte är någon nyhet att supporten upphör visar mätningar att det fortfarande körs miljontals instanser, både fysiska och virtuella, på Windows Server 2003.
Undersökningar visar också att nästan vart fjärde svenskt bolag inte fattat beslut om hur IT- miljön ska säkras.

Undersökning

Men vad exakt innebär det för företag som fortfarande inte uppgraderat och som inte heller har en plan? Här är vad som händer när supporten utgår!

Vill du få kostnadsfri migrering från Windows Server 2003 till nya servrar? Få mer info!

Idenet är specialister på hosting för företag. Vi vänder oss till företag som ser att kraven på IT-drift är så höga att det är klokt att låta en specialiserad hostingleverantör ta ansvaret. Vad som utmärker oss är förmågan att ta ansvar för drift av verksamhetskritiska applikationer - både generella applikationer, branschspecifika samt specialutvecklade för en specifik kund. Ett axplock av våra kunder är SAS, Barilla, Svensk Filmindustri, PEAB och Kustbevakningen.
Privacy Policy