Apache OpenOffice når en fantastisk milstolpe- 100 miljoner nedladdningar på mindre än två år.

Man hör alltid talas om Microsoft Office suite, och den är verkligen stor. Men det finns tydligen gott om plats för konkurrens- Apache Software Foundation tillkännagav nyligen att deras Apache OpenOffice Suite hade laddats ner av hela 100 miljoner användare. Detta är en helt fantastisk siffra, speciellt på så kort tid.

Med OpenOffice har man många möjligheter. Open-source dokument, kalkylblad, vektorgrafik, presentationer- och mycket mer. Man har även olika matematiska formler programmerade för användning. Det finns tillgänligt i flera olika språk och är framställt för att läsa dokument i andra format än .odf, som de använder själva. Man har över 2 800 mallar och 750 anknytningar på Source Forge.

Apache OpenOffice var tidigare känt som OpenOffice.org, det är en vidare utveckling härifrån. Faktum är att Oracle donerade OpenOffice koden och varumärke till Apache Incubator år 2011. Man utvecklade det vidare, till vad det är idag. Andrea Pescetti, vicepresident på Apache OpenOffice, säger att hon är ” mycket glad att se oss nå denna viktiga milstolpe på mindre än två år.”

Hon menar att äran ska gå till deras många medarbetare som bland annat skriver koder, översätter användargränssnittet, svarar på användarnas frågor och tar hand om servrarna. Andrea Pescetti säger också att deras mål är att tillhandahålla en framgångsrik kombination av pålitlighet och uppfinning, något som alla användare uppskattar.

PC World, den internationella pc-tidningen, provade OpenOffice och fann att den fungerade riktigt bra och att det definitivt är ett alternativ till Microsoft Office. Men detta är inte det enda open-source Office paketet som finns tillgängligt.

Många anser att den egentliga efterföljaren till OpenOffce,org projektet är LibreOffice. Detta är en mycket bra open-source produktivitetsvit som har alla de samma huvudfunktioner som OpenOffice. Det är standardinstallationen för flera Linux indelningar, som Ubuntu, Debian, and Fedora. När man ser på hur utbredd och framgångsrik LibreOffice är, kan man ännu bättre uppskatta vilken fantastisk sak det är att OpenOffice nådde 100 miljoner nedladdningar. Detta visar att även om Microsoft Office fortfarande är störst, finns det andra open-source lösningar att räkna med. Både LibreOffice och Apache OpenOffice är mycket bra. Man kan alltså få kvalitet utan att betala skjortan.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy