Apple har kanske köpt Beats Audio för 3.2 miljarder dollar

beats audio

You gotta get it, get it. Get it playa. Count all the cash up. Det är vad Dr.Dre sa i Get Your Money Right, och det verkar som om han kommer att göra just detta med hjälp av Apple. Ryktet säger att Beats Audio har förvärvats för den fantastiska summa av 3.2 miljarder dollar.

Man har inte hört något officiellt ännu, men det var en hel del inofficiellt firande igår kväll. Till att börja med så hade man postat en het video på YouTube som visade Dre tillsammans med modellen/skådespelaren Tyrese Gibson- varav båda tydligen hade tagit sig några kalla. Sedan visade Tyrese själv upp något genom att ladda upp en selfie på Instagram. Sedan spred sig de goda nyheterna på Facebook.

Men om man snabbt går framåt till denna morgon så hade de alla tagits ner. Det är möjligt att Dre och hans vänner har haft kul och drivit lite med tech biz med ett vilt rykte som någon trodde var en riktig överenskommelse. Men om detta var fallet, varför bry sig om att ta bort alla ”bevis”?

Trots alla kändisars uppladdningar, är det fortfarande flera frågor som kräver ett svar om Apple som förvärvar Beats. Vad är det, framför allt, som Apple tycker är värt 3.2 miljarder dollar?

Beats beräknades vara värt 1 miljard dollar i september förra året när de sålde en mindre del av sällskapet för 500 miljoner dollar. Investeringen kom i huvudsak efter Beats premium hörlureframgång. Man beräknar att de äger 64% av den marknaden i USA som ligger på 100 dollar och uppåt, och detta är en del av marknaden som vuxit avsevärt de senaste två åren.

Carlyle var säker på att Beats skulle fortsätta att ta fram uppfinningsrika audioprodukter, även om Apple troligtvis inte är så intresserade av att komma in på marknaden av lite dyrare hörlurar. Beats har också en del integreringsavtal, för det mesta inom produktgrupper där Apple redan är inblandade: smarttelefoner, plattor, laptoppar och bil infotainment (information och underhållning). Beats har också en audio streamtjänst (uppbyggd på vad som tidigare var MOG) som också kan ge Apples iTune Radio en väl behövande liten skjuts.

Även om detta inte når upp till 3.2 miljarder dollar på pappret, så brukar inte köp fungera på det sättet ändå. En del av värdet ligger i att få bort Beats från marknaden så att ingen annan får tag på det, och även Beats personal har ett visst värde. Det är inte svårt att tänka sig att Apple- som har ett berg av pengar som de kan använda på att förvärva något- skulle kunna anse att dessa är värda ett par extra miljarder dollar.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy