Att vara en affiliate

Under dom senaste åren har det blivit populärt att tjäna pengar via internet. Det finns otroligt många sätt att göra det på och ett av dom populäraste är att skapa en webbplats och vara en affiliate åt ett större företag som ger dig procent av vinsten ifall du skickar kunder till dom. Många har hoppat på och driver olika sidor som tipsar och förklarar olika saker kring det. Men för att lyckas så måste man skapa en riktigt bra webbplats som erbjuder många smarta funktioner.

Vilken branch ska man välja?

Det finns mycket man kan välja från. I Sverige finns det en sida som samlar alla affiliate program under ett tak och det är annonsering.se. Här kan man hitta olika företag som erbjuder program här kan man också se hur mycket man tjänar på olika program.

Lån

Detta är en av dom tuffaste branscherna men det är också en av dom branscherna som ger dig mest pengar. Det finns lånebolag som Norwegian bank som ger upp till 1.5% av lånet man tar till den som skickade kunden till dom. Detta kan bli mycket pengar per person man skickar. Om vi säger att någon lånar 400tusen så får den som skickade kunden alltså affiliate marknadsföraren 6 tusen kronor vilket är väldigt mycket. Men det är inte enkelt att hitta kunder i denna branschen. Det är därför man måste komma på riktigt bra ideér som tex den norska sidan har gjort. Dom har byggt en lånekalkylator som hjälper dig att räkna ut vad lånet kommer kosta och hur mycket det blir per månad. Detta är väldigt smart för då ger dom kunden något av värde.

Resor

Resor är också en tuff branch och det finns många som förökar tjäna pengar på det eftersom det är så många som reser utomlands varje år. Det räcker att man får några promille av alla att beställa via din sida så börjar du tjäna ganska så stora pengar. Här är det viktigt att ge bra tips till den pressonen som ska resa. Dom vill oftast ha svar på frågor innan dom bokar. Dom vill tex veta ifall det finns en nattklubb i närheten av hotellet dom ska bo på och det är då din sida ska besvara frågan. Lyckas du med det bra så kommer kunden att beställa via din sida och det är du som kommer få några procent av det han betalar för sin resa.

Väldigt nischade branscher

Detta är väldigt populärt för då kan man starta en sida om en väldigt specifik produkt. Istället för att starta en sida om kläder så startar man en sida om svarta skonjackor. Då blir din sida mer begränsad och dom som söker exakt efter den produkten har en större chans att hamna direkt på din sida istället för att hamna på någon stor sida som säljer kläder. Google tänker att din sida måste vara bättre för att den riktar in sig på det kunden söker efter. Den stora sidan om kläder riktar in sig på väldigt mycket och då är den inte lika relevant på exakt den frasen.

Sammanfattning

Det går att tjäna mycket på internet men man måste veta vad man håller på men och det finns en otroligt stor konkurrens när det gäller affiliate marknadsföring. Men det finns många kunder att dela på så det är bara att komma på riktigt bra ideér och starta en webbplats.I början skulle jag rekommendera att man nickar in sig riktigt ordentlig och därefter växer ifrån det. Det finns ingen idé med att hoppa på en branch som lån direkt. Ifall man gör det så kommer man inte tjäna en ända krona på ett bra tag medan en mindre branch kan börja ge inkomst redan efter några veckor.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy