Bitcoin betalkort

Det finns gott om skäl till varför Bitcoin inte har blivit mainstream än, men svårigheten men att kunna betala i det verkliga livet är mest troligt det som håller betalsättet bak. Xapo, som är ett företag försökte under ett par månader ändra på det. Xapo körs numera redan på nätet i Bitcoin plånböcker, men väldigt snart kommer de också att utfärda bankkort som är kopplade till bankkonton.

Just nu är det enda sättet att betala med Bitcoin att försöka hitta en återförsäljare som använder sig av krypto valutan Bitcoin och skicka betalnigen till deras Bitcoin plånbok. Ibland kan man använda QE koder för att spara tid men det är lite klumpigare än att bara dra ett kort och knappa in en kod. Dock så har elektronik företag så som Inet börjar använda Bitcoin. Erik Wickmad, VD på Inet säger att ”I och med vårt fokus på kundservice och tillgänglighet har vi börjat se över möjligheterna att kunna ta betalt med Bitcoin.”

Betalkorten som kommer att utfärdas av Xapo kommer mest troligt att backas upp av en vanlig kredit processor och fungerar var som helst där betalkorten Visa eller Mastercard accepteras. Det smarta med det hela är att alla transaktioner sker på traditionella valutor, vilket är positivt för kunderna. Ifall en butik tar betalt i dollar så tas det betalt med dollar automatiskt av betalkortet. När kortet dras ser man till att du har tillräckligt med pengar, Xapo tittar på hur mycket Bitcoins du har och gör sedan en konventering till den valutan du betalar med.

Men ett problem som kan uppstå då du använder Bitcoin som tyvärr Xapo kortet inte kan lösa är kryptovalutans instabilitet. Om du lämnar ditt hus med tillräckligt pengar för att ha råd med en fin middag med din flickvän eller pojkvän så kanske värdet på Bitcoin sjunkit under desserten. Då kommer Xapo neka transaktion då dina Bitcoins är mindre värda en de var då du lämnade ditt hus. Så du bör alltid ha med ett vanligt betalkort eller kontanter då du går ut och shoppar.

För att registrera sig på Bitcoin måste man visa uppehållstillstånd och identifiera sig. Där kan man se att Xapo verkar göra rätt sak då det gäller att följa amerikanska lagar. Debiteringsnumret och utgångsdatumet får du gratis men för det fysiska kortet får du betala 15 dollar, motsvarande 100 kronor. Under tiden du väntar på kortet kan du registrera dig på Xapo’s hemsida för att få tillgång till kortet så snart det är tillgängligt.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy