Coin behöver ytterligare 10 000 personer för att testa deras nya kort

coin

Det är många som tycker att det är jobbigt att ha en rad med kreditkort i plånboken. Dels tar de stor plats, men det är också ett riktigt problem om man skulle tappa dem eller bli bestulen. Coin har nu kommit upp med en lösning- ett kort som innehåller alla de andra. Det kanske låter för bra för att vara sant, men det fungerar faktiskt.

Andra företag satsar på att eliminera alla kort helt och hållet, antingen genom att använda QR koder eller NFC (Near Field Communication). Men Coin vill istället samla alla kort som kan dras genom en maskin (med magnetremsa), i ett och samma kort. För tillfället har man 1 000 personer som håller på och testar kortet i San Fransicso området, men nu behöver man mer material för sina undersökningar. Enligt företaget så fungerar kortet på 85% av alla köpställen i staden.

På sitt kontor har Coin ett stort antal POS maskiner, där man testar kortet och försöker få det 100% användbart. I ett hörn ligger en Bankomat som man tagit i sär för att bättre se hur man kan förbättra kortet. Om man vill vara med och testa, i denna beta-fas, prioriteras man efter det datum när man anmält sig. Men ingenting är gratis.

Faktum är att Coin-kortet kostar 30 dollar, man försöker täcka sina kostnader för tillverkning och försändelse. Men man har i alla fall en ganska bra fördel om man blir accepterad som beta-testare, under tre år har man femtio procents rabatt på alla Coin-produkter. Coin har i dagarna skickat ut en email, där man kan skapa ett eget konto. Den 28 augusti kommer de att släppa en app för iOS som man kan ladda ner. Vid detta tillfälle måste man validera sitt konto, och lägga upp sin adress. När man gör det har man möjlighet att slutligen bestämma sig. Android appen förväntas komma runt den 25 september.

Varje Coin kort som skickas ut är personligt, och det är mycket lätt att lägga till eller ta bor t kort med en liten adapter. Man kan sedan välja vilket kort man ska använda när man betalar, hur enkelt som  helst. Det är bara att trycka påknappen tills det kort man önskar kommer upp. Själva kortet är tunt och svart, elegant och lätthanterligt. Det ser i princip ut som ett vanligt kreditkort, men man kan alltså ladda det med en radda av kort.

I Amerika arbetar man mot att bara använda EMV, så kallade chips kort. Men Coin menar att de för tillfället koncentrerar sig på att få fram ett riktigt bra kort som fungerar med vad som finns just nu. När EMV lanseras kommer de bara att byta till det.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy