Den nya startmenyn i Windows 8.2.

Microsoft arbetar ständigt på att uppdatera och förbättra sina produkter. Inte bara när det kommer till software och funktioner, men också när det handlar om brukarvänlighet. Många ser fram emot att få se den nya Start menyn för Windows 8. Microsoft har redan visat hur den skulle kunna se ut- om de återinför den till Windows 8. Nu verkar det dock som att de bestämt sig- vissa källor har fått tips om att den kommer att komma ut i augusti, som en del av uppdateringen Windows 8.2

Det Microsoft försöker åstadkomma med denna modifierade Start meny är att bättre kunna införliva Metro funktionerna med skrivbordet. Plattor (levande tiles) kommer att finnas till höger om menyn, där man hittar dokument/bilder/musik och kontrollpanelen nu i Windows 7.

Många ifrågasätter om Microsoft verkligen kommer att släppa en större uppdatering av Windows 8 redan i slutet av året. Detta hade varit otänkbart bara för ett år sedan, men man anser att dagens Microsoft är helt klart annorlunda än den man känner till sedan tidigare. Detta är Microsoft som till sist släppte Office för iPad och som nyligen började ge Window Phone gratis till OEMer.

Sedan får man också se till källan, det finns ingen så pålitlig som den ryska piratgruppen WZOR. De har lyckats nagla olika datum för uppdateringar och nya utgåvor flera gånger under flera år. För att inte tala om olika Windows versioner som de har kunnat visa upp en bra stund i förväg.

Man kan också se att Microsoft redan har en ny Start meny som fungerar. Om den redan är så pass stabil att man kan visa upp den på en förhandsvisning borde den vara färdig att släppas i augusti.

Samtidigt är det mycket troligt att det man släpper i augusti är tänkt för deras produktionspartners, precis som de gjorde när Microsoft 8 först kom ut. Det är i god tid innan helgerna och julhandeln kommer igång, så PC tillverkarna har tid att uppdatera sina konfigurationer. Allmänheten kommer kanske inte kunna se Windows 8.2 och Start meny förrän vid en senare tidpunkt. Windows 8 kom inte ut på hyllorna förrän den 26 oktober 2012, i Amerika. Tillverkarna fick den i slutet av augusti, så skillnaden i datum för när den släpptes till dem och konsumenterna är så gott som den samma.

Hur som helst så kommer den….och om man fortfarande inte är riktigt nöjd med hur skrivbordet fungerar i Windows 8.1 kan man alltid se fram emot uppdateringen i  höst som kommer att fixa allt.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy