Det är Chromecasts födelsedag och Google firar med 90 dagars gratis musik

Chromecast födelsedag

Googles Chromecast har ettårsjubileum och försöker få fler kunder till sin Play Music All Access strömningstjänst. Detta gör man genom att erbjuda 90 dagars gratis tillgång till tjänsten och sedan bara betala tio dollar i månaden. Erbjudandet är bara öppet för kunder i USA, vare sig man redan har Chromecast eller är ny. Man kan hitta sitt erbjudande på Chromecast sidorna, tyvärr gäller det inte för kunder som prenumererar på Play Music All Access.

Chromecast är lätt att använda, man sätter bara in den i TVns HDMI-port och kan sedan se på film eller lyssna på musik via ens smartphone, surfplatta eller laptop. Den kostar inte mycket heller, bara några hundralappar, vilket har gjort det hela ännu mer populärt. I början fungerade den bara med några få media tjänster, som Netflix, You Tube och Google Play.

Men nu har man vuxit till sig och Chromecast kan för tillfället stödja hundratals av tjänster, i alla fall enligt Google. Listan inkluderar nu Watch ESPN, HBO Go och Hulu Plus, samt en av Googles senaste tillskott Songza. Ännu har Google inte avslöjat hur de ska kunna inkludera tjänsten i sina egna musikerbjudanden.

Och det bara fortsätter att växa till sig. Nu kan man spegla sin Android enhet på en Chromecastkopplad TV och se foton från Googles Photos Android app.

På Googles officiella Chrome  blogg post lovar man ytterligare uppdateringar för Chromecast. Till exempel ska man kunna låta andra koppla till TVn utan WiFi, samt en skräddarsydd hemskärm. Den nuvarande hemskärmen visar bara slumpvist utvalda bilder.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy