Dropbox respekterar inte privatlivet

dropbox

För många är Dropbox ett lätt sätt att lagra sin information, en molntjänst som är mycket populär. Men det finns de som tycker att Dropbox är helt fel, bland annat Edward Snowden som är känd för att säga precis som han tycker. Enligt honom är Dropbox en fiende till privatlivet, och i allians med PRISM, som han uttryckte sig i en intervju han nyligen gav till The Guardian.

Ett stort problem med Dropbox anser Snowden, är att de nyligen tagit in Condoleeza Rice i styrelsen. Hon är välkänd för sina insatser med den amerikanska regeringen efter attentaten 9-11. Hon var då inblandad i det så kallade Stellar Wind programmet som tillät regeringen att avlyssna olika medier och samla in information under cirka 10 år. I tillägg var hon bakom förslaget om att kunna avlyssna konversationer utan tillstånd, något som många stegrat sig emot. Faktum är att en hel kampanj kom igång som uppmuntrar folk att sluta med Dropbox, såvida inte Rice avgår från styrelsen. Trots detta motstånd har Dropbox CEO stöttat beslutet att ta in Rice, och har till och med uttryckt sig i ett öppet brev om detta.

Dropbox kommentar till det hela är att de gör allt de kan för att respektera sina användares privatliv. De är emot allmänna förfrågningar från regeringen och arbetar aktivt för att ändra lagar som inkräktar på privatlivet. De är definitivt inte med i PRISM och är helt emot dylika program. Som en information till sina användare har de inkluderat eventuella regeringsförfrågningar i sina användarinstruktioner.

Det finns alternativ för den som vill lagra i molnet, och som Snowden påpekar är mycket säkrare än Dropbox. Ta till exempel Spider Oak som krypterar informationen innan den lagras. Detta kallas för zero-knowledge approach. Sedan är det bara användaren som har tillgång till nyckeln för att dekryptera allt igen. Naturligtvis är detta ett säkrare sätt att lagra data, men det finns en liten svag punkt. På Spider Oak, till exempel, måste man tillfälligt lagra sitt lösenord för att kunna använda webbplatsen.

Trots detta är Spider Oak ett bra val för lagring av information, i ungefär samma stil som Dropbox. Sedan finns det alltid möjligheten att skaffa hårdvara som WDs My Cloud och skapa sin egen molntjänst, utan att behöva lita på andra.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy