Få mer trafik till bloggen

markandsforing på internet

Om du driver eller just har startat en ny intressant blogg vill du naturligtvis driva så mycket besökare dit som bara möjligt! Ett enkelt sätt att skaffa nya besökare kan vara att kommentera på andra blogga som du finner av värde. Detta är dock ett relativt långsamt sätt att bygga upp sin publik och är heller ingen garanti för att du kommer få några nya läsare. Därför rekommenderas det att du skriver upp dig och din blogg på diverse blogglistor för att kunna erbjuda ditt innehåll till en större publik. Exempel på dessa blogglistor är, bland många andra, Bloggerfy, Bloglovin och Bloggportalen. Genom dessa kan du exponera din blogg i bland annat specifika kategorier för vad du skriver om i dina inlägg.

Ett annat enkelt men mycket effektivt sätt att driva trafik till din blogg är att skaffa exempelvis ett Twitter eller Instagramkonto och därigenom marknadsföra antingen dig själv personligen, använda en viss hashtag eller helt enkelt post små utdrag ur dina texter och sedan länka till dessa på din blogg. Sociala medier är ett kraftfullt verktyg att använda för att marknadsföra sin blogg, speciellt effektift är det förstås om du lyckas uppnå en viral effekt – det vill säga erbjuda innehåll på din blogg som är rätt i tiden och sedan få andra att sprida eller kommentera detta på de olika sociala plattformarna. Glöm heller inte att följa andra bloggare som inspirerar dig eller delar ditt intresseområde! Det finns dessutom heller inget som stoppar dig från att marknadsföra eller posta samma länk till ett visst inlägg mer än en gång – se till att få så stor spridning på ditt material som möjligt!

Genom enklare former av sökmotorsoptimering (SEO) kan du driva mer trafik till din blogg genom att hamna högre upp bland resultaten på Google eller andra söktjänster. Använder du en bloggplattform som exempelvis WordPress finns det mängder med verktyg och tillägg som du kan utnyttja för att snabbt skicka upp din blogg till toppen av resultatsidorna!

Anonym insändare från våra läsare.
Privacy Policy