Facebook ändrar sina metoder för att hitta och visa dig reklam

Facebook

Facebook visar alltid reklam för sina användare men nu har de ändrat vilka och hur, på två speciella sätt som verkar motsäga varandra.

För det första kommer man att kunna kontrollera mer själv vilken reklam man ska få se. Genom att klicka på din profil kan du specificera vilka intressen du har och vilken reklam du skulle vilja se och därmed undvika sådant som egentligen inte är så relevant för dig.

Om du har letat efter en restaurang i din stad, till exempel, kommer du troligtvis få mycket reklam med restauranger. Men då kan du gå in och ändra på inställningen, att du inte längre tycker om restauranger. För att underlätta allt detta kommer man att se en blå pil på reklamen som förklarar varför man får se just denna annons eller reklam. Allt detta är ett tecken på att Facebook vill ge dig själv mer kontroll över webbplatsen.

Facebook ändrar

Den andra förändringen tar bort en del av den kontroll man får med den första. Hittills har Facebook använt sina användares likes och intressen för att veta vilken reklam de ska visa dem. Men nu ska de börja följa användarna runt på nätet och se vart de går, för att sedan kunna skräddarsy reklamen. Detta är de inte ensamma om, men just Facebook har den senaste tiden visat ett ökat intresse för sina användares integritet eller privacy, med till exempel anonym inloggning, vilket inte riktigt passar ihop med detta sätt att följa sina användare.

Vissa personer menar att Facebook pålyst bägge förändringarna samtidigt så att folk inte ska reagera så starkt på att bli följda runt nätet, vilket är en naturlig reaktion. Det ska snart vara möjligt för i alla fall amerikanska användare att välja vilken reklam man önskar. Sedan får man se när det sprider sig till resten av världen och till oss i Sverige.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy