Facebook erbjuder gratis anti-malware program

Facebook

Uppdatering- Facebook erbjuder nu gratis anti-malware programvara om den upptäcker en infektion när du loggar in.

Facebook avslöjade i tisdags att de har lagt till gratis nedladdningar av antimalware programvara till sina system för att upptäcka och förebygga missbruk, för sina användare som har infekterade enheter.

Den här tjänsten finns tillgänglig tack vare säkerhets programvarutillverkarna F-Secure och Trend Micro. Facebook rekommenderar vilken man ska använda baserat på vilken typ av malware de upptäcker.

Så här fungerar det: Infekterade användare kommer att se en anmälan poppa upp med en av de rekommenderade produkterna när de loggar in till Facebook. Om man klickar på download ommer appen att installera sig själv och sätta igång. Man får scannens resultat som en notification på Facebook. När det är färdigt kommer programvaran att ta bort sig själv.

Eftersom man inte behåller programvaran är det ingen ersättning för att hålla sin dator ren och säker, men det ger ett bra backup alternativ om man skulle bli attackerad.

Uppdatering: En talesman för Facebook bekräftade att detta bara fungerar på Windows desktops för tillfället. Företaget använder ”en rad olika signarler” för att upptäcka malware infektioner, där den mest uppenbara är skräppost som ens konto postar.

Facebook säger att man kan avböja erbjudandet om att ladda ner programvaran och fortsätta använda deras tjänster, även om de säger att man kanske får se anmälan igen om man hoppar över det.

Det är trevligt att se att Facebook erbjuder gratis säkerhetsverktyg till sina användare. Detta bör dra ner på antal luriga länkar vi får från vänner vars datorer har blivit angripna. Företaget säger att de kommer att erbjuda ”fler programvarelösningar i framtiden”, så man kan se fram emot mer av denna typ samarbete.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy