Facebook hjälper vänner att träffas offline.

Som vanligt ligger Facebook ett steg före när det kommer till nya sätt att kommunicera med familj och vänner. Det senaste är Nearby Friends som ger en signal när ens vänner är i närheten, så man kan träffas på riktigt. Den kommer att fungera på Android och iOS och är redo att komma igång.

Om man klickar på denna funktion kommer man regelbundet att bli uppdaterad när ens vänner är i närheten. Man kan själv välja vilka vänner man ska hålla kontakten med. Naturligtvis går det åt båda hållen- de måste också klicka på Nearby Friends för att det ska fungera. Man kan stänga av funktionen när man vill.

Man kan dels visa världen var man befinner sig, det vill säga i vilket område. Men för att precisera lite mer kan man också vara mer detaljerat, till exempel i en biograf, ett kafe’ eller på biblioteket. Dessa uppgifter kommer att visas på en karta, för vissa utvalda vänner och under en begränsad tid. Facebook hoppas att detta ska hjälpa folk att träffas i verkliga livet och inte bara genom nätverket, något som en del ser som en motsägelse.

Ett stort problem med denna nya funktion är naturligtvis säkerhet och att hålla sin information privat. Om man klickar på Nearby Friends kommer ens geografiska information att lagras hos Facebook, det kommer att finnas en logg på var man varit och när. Man kan radera denna logg när man vill. Annars hoppas man kunna komma tillrätta med säkerheten genom att bara göra tjänsten tillgänglig för vänner som båda två har satt på den.

Denna funktion bygger på teknologi från Glancee, en mobil app utvecklare som Facebook tog över 2012. De har inte sagt ännu om det kommer att finnas reklam när funktionen tar fart, men de flesta tror att lokala företag kommer att dyka upp på skärmen. Med andra ord vill Facebook att man ska kunna vara vänner både på skärmen och i verkliga livet.

 

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy