Felsökning av död internetuppkoppling

Bland det absolut värsta jag vet är problem med uppkopplingar- och det finns många olika anledningar till att internet blockeras eller det lokala nätverket. Det första man bör göra är att komma på varför det händer. Genom att gå igenom de följande punkterna steg för steg kan du i alla fall komma på vad det är som ligger bakom problemet.

Starta om nätverket. Det första man ska försöka är att stänga av datorn, dra ur routern och modemet. Vänta någon minut och stoppa sedan in modemet igen. Efter ytterligare någon minut kan man sätta i routern. Sedan startar man datorn och hoppas att problemet har löst sig. Annars går man till nästa steg….

Hoppa över Wi-Fi: Det är vanligtvis bäst att försöka med en kabeluppkoppling när man gör en felsökning. Ta därför datorn till det rum där routern finns och koppla in den direkt i en av LAN-portarna. Om du kan koppla upp dig på nätet betyder det att problemet låg i Wi-Fi uppkopplingen. Antingen hade du fel lösenord eller så var det helt enkelt inte tillgängligt.

Kontrollera andra datorer. Om man har flera olika datorer kan man se om problemet ligger med bara en dator eller med allihop. Man kan också be en vän komma över med sin laptop om man inte har flera datorer. En annan möjlighet är att försöka skicka ett dokument till en nätverksskrivare och se om det fungerar.

Om den andra datoren kan koppla upp sig ligger problemet hos din dator. Ifall två datorer ser varandra på nätverket, men ingen av dem ser internet, ligger problemet hos din router, din internet leverantör eller något där emellan.

Kontrollera operativsystemet: Du kan försöka starta datorn med en Linux distro om du är övetygad om att problemet ligger hos datorn. Om Linux kan koppla upp sig till internet ligger problemet på ditt operativsystem, vare sig det är Windows eller något annat. Om inte är det maskinvaran.

Ta bort routern: Du kan koppla upp din dator direkt till modemet med en kabel. Sedan startar du om. Om du då kommer ut på internet ligger problemet i din router eller den andra kabeln. (Jag vet att du har två eftersom du tog bort en när du kopplade bort routern.)

Byt ut kablarna: Förhoppningsvis kan du koppla upp dig till nätet med i alla fall en kabel. Då är det bara att köpa en ny kabel, det är både snabbt och billigt. Men om du kan koppla upp dig med båda kablarna ligger problemet hos routern. Å andra sidan är det modemet eller dess uppkoppling om ingen av kablarna fungerar.

Eller så är det något helt annat som du inte kan göra något åt. Då är det dags att ringa din internetleverantör.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy