Förklaringen till varför din Facebook organiska räckvidd har minskat

Facebook

När Facebook gjorde en av sina justeringar i algorithm i december förra året så såg många en ordentlig nergång i organisk räckvidd. Justeringen involverade vad en användare ser i sitt nyhetsflöde. Här är Facebooks förklaring till vad som händer och sker.

Det finns två anledningar till varför dina fans ser mycket mindre nu, enligt chefen för ads product marketing lead, Brian Bolan. En av anledningarna är helt enkelt att det är alldeles för mycket innehåll. En helt vanlig Facebook användare har ofta cirka 1 500 inlägg som de ser varje gång de loggar in. Sedan har man alla de hundratals eller tusentals vänner som lägger upp foton av sina bebisar, skriver om sin dag eller laddar upp en video med något roligt. I tillägg blir det allt vanligare att Facebook användare sprider ut sig och blir fan på fler sidor. Allt detta skapar en hel del cyberoväsen, vilket är anledningen till att Facebook försöker begränsa genom att visa sidorna för färre personer.

Vad man hoppas kunna åstadkomma med denna nya News Algorithm är att man bara visar det som man tror är intressant för användaren. Istället för att visa upp alla de 1 500 inläggg som kanske finns, kommer bara cirka 300 stycken upp. Detta betyder att en användare ser ungefär 20 % av allt det material som hans vänner eller andra sidor han gillar laddar upp. Detta är annorlunda från Twitter, som visar allt. Men Bolan förklarar attt företaget vill kunna leverera ett mer tilltalande nyhetsflöde på det här sättet. En del har påstått att Facebook på detta sätt tvingar sina användare att köpa reklam för att kunna nå ut till en större publik, men detta nekar Bolan till.

Han anser att specifik Facebook reklam är det bästa och tar fram några framgångshistorier för att bevisa detta. Naturligtvis kommer Facebook att fortsätta med sin utveckling, han pekar då på deras förvandling av hur sidorna ser ut. Facebook arbetar hårt på att göra detta sociala nätverk lättare att använda. Om du har en Facebook page ska du helt klart kolla in hans inlägg, här finns all information på ett ställe. Även om du inte får tillbaka din organiska räckvidd så kommer du i alla fall förstå lite bättre vad det egentligen är som händer.

 

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy