Fungerar Affiliate fortfarande?

Spara energi

I och med att Google ändrar sina algoritmer och även ökar andel reklam ändras förutsättningarna. Vägar som förut var lönsamma att gå kan bli helt värdelösa. Det gäller därför att hela tiden se på utvecklingen och försöka hitta nya vägar att gå. Hur är det då med affiliate – fungerar det fortfarande?
Visst går det fortfarande men kraven på de som jobbar med detta blir allt hårdare. Detta utifrån flera aspekter. För det första är det allt fler företag som inser vikten av att arbeta med SEO själv och därmed kan de klättra föra mindre och svaga affiliatesidor. För det andra täcks allt större del av skärmen av reklam vid sökningar på Google. Detta inte minst Google Shopping som konverterar extremt bra.
En väg att gå är att tänka smalt och på så vis komma förbi de stora företagens konkurrens. Istället för att köpa in breda domännamn som kläder.se och optimera mot detta bör man istället välja enstaka klädesplagg. Helst då plagg som det inte finns butiker som enbart säljer. Att ranka högt på slips är idag inte helt lätt. Det finns ett flertal butiker som säljer enbart slipsar. Därmed blir konkurrensen hård på just detta plagg. Det finns också flera butiker som satsar enbart på byxor.
Men hur är det med manchesterbyxor? Att försöka hitta de små nischade produkterna kan vara ett sätt att gå. För de stora breda klädföretagen kan det vara svårt att optimera mot alla de produkter de har. Dessutom kanske klädplagg både tillkommer och försvinner ur sortimentet. Som affiliate har man däremot fördelen att man kan peka om sina affilitelänkar mot de företag som har plagg inne för tillfället inom just den kategorin.
Detta kan vara ett sätt att tänka för att klättra högt på Google och därmed tjäna pengar på Affiliate. På frågan om Affiliate fortfarande fungerar så är svaret otvivelaktigt JA! Men på frågan om det är lika lätt idag som tidigare att tjäna pengar så är svaret lika otvivelaktigt NEJ.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy