Getrid

Getrid

De allra flesta har någonsin haft dilemmat med alla de saker man samlar på sig hemma. Det finns ingen som behöver dem men det är synd att bara kasta bort dem. Detta har det svenska Qaos teamet tagit fasta på och man har därför skapat appen Getrid. Med denna geniala ide’ kan man lätt ge bort allt överflöd man har, men även få saker som man kanske behöver. Speciellt barnfamiljer är redan vana vid det här konceptet, men nu har det utökats till vad som helst.

Med appen Getrid laddar man bara upp ett foto, sitt mobilnummer och var man befinner sig. Sedan kan andra kontakta en, och man lämnar över den sak man vill ge bort. Det låter enkelt och faktum är att det inte alls är komplicerat. Någon har kallat det en förenklad version av Blocket, eftersom man inte köper och säljer utan allt ges bort. Det är klart att om man vill kan man alltid komma överens om betalning, men det är en helt privat sak. Appen visar inte exakt adress, så ens integritet och privatliv är skyddat. När man sedan tar kontakt på telefon kan man komma överens om var man ska träffas.

Getrid appen är smart och minimalistisk, med rena linjer och klara färger. Det kostar ingenting att ladda ner den från App Store, man håller på och arbetar på en version för Android. Det enda man behöver göra är att ta en bild på det föremål man vill bli av med och ladda upp det. Ingen text, inga rubriker eller förklaringar. Man försöker med denna appen uppmuntra folk till generositet. Det som man själv inte har nytta för längre kan ju verkligen göra skillnad för någon annan.  I dagens samhälle har de flesta bra mycket mer saker än man behöver och mycket är i gott skick.

När man såg vilket varmt välkomnande appen Getrid fick i Sverige insåg man att den mycket väl kunde släppas i USA. De första dagarna efter att appen blev tillgänglig gick den om både IKEA och eBay i den svenska App Store. Helt tydligt var detta ett hål i marknaden som nu fyllts. Det finns så många personer som gärna städar ur garaget och ger bort allt extra man  hittar. Med en app som denna kan man skapa en trend där man cirkulerar varor i samhället på ett helt nytt sätt. Man kan ge bort fina saker till fullkomliga främlingar på ett lätt och smidigt sätt.

appstore

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy