Google antydningar om fjärrstyrda funktioner för att radera, låsa och hitta hos Chromebooks

Chromebook

Om man blir av med en Chromebook i framtiden kan det vara mindre problematiskt om man har remote device management tools, eller fjärrstyrda funktioner.

Man har sett spår av fjärrstyrd wipe, lock och locate funktioner för Chrome OS i den senaste dev channel versionen, enligt Francois Beaufort. Man kan se dessa möjligheter genom att köra Chrome med den experimentella command line switch ”enable-consumer-management”.

Tyvärr fungerar inte de här funktionerna för tillfället, så det är ingen ide’ att försöka installera dem. Det finns heller ingen garanti för att Google verkligen kommer att lägga till möjligheten att fjärrstyra funktionerna i sina framtida versioner av Chrome OS.

Men det är inte så långsökt att tänka sig att Google kommer att lägga till Chromebooks i device manager tools som redan finns för Android.

Till skillnad från kompletta desktop system, som Windows eller Mac OS X, är Chrome OS tänkt för användare som lagrar de flesta av sina filer och information på nätet eller som laddar upp dem någon annanstans. Chromebook användare kanske inte tvekar så mycket att radera en förlorad maskin, eftersom de flesta av deras filer ju inte finns lagrade på enheten. Samtidigt har de möjlighet att skydda andra från att komma åt deras online konton och information. Och även om inte alla Chromebooks har GPS, så kan fjärrkontroll vara bra för de få 3G och 4G Chromebooks som finns på marknaden.

Antydningarna om en fjärrstyrd device management i Chrome OS kommer bara en månad efter att Android Police upptäckte en möjlig ”Easy Unlock”funktion i Chromes dev channel. Denna funktion är inte aktiv för tillfället, men den skulle kunna tillåta användarna att hoppa över steget med passord när Chromebooken är kopplad ihop med en annan enhet, som till exempel användarens smarttelefon. Dessa säkerhetsfunktioner, tillsammans med fler offline appar och tjänster, skulle kunna bidra till att ändra Chromebooks rykte om att bara vara en nätbrowser.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy