Google Chrome Experiment: Spacecraft for all

Google Chrome: Spacecraft for all

Google lanserade ett nytt experiment för Google chrome. Experimentet handlar om den gammal  ISEE-3 satelliten. Den lanserades från jorden år 1978 och vi fick kontakt med den i maj den skickade ner väldigt mycket information. Men tyvärr så hade den slut på bränsle vilket kommer resultera i att den kommer flyga tillbaks runt solen. Nästa gång vi ser den kommer vara om 17år. Men idag är det sista chansen att se den eftersom den kommer flyga vid månen och därefter skjutas iväg mot solen. Det ville Google göra tillgängligt för alla. Därför lanserade dom projektet Spacecraft for all. Kika in på sidan runt klockan 19:30 för då flyger satelliten förbi månen och börjar sin färd runt solen igen.

Från den tekniska sidan av projektet så är det väldigt spännande. Google använder sig av dom senaste HTML5 teknikerna blandade med WebGL grafik. Ifall ni ska besöka sida så funkar den bäst i chrome men den går använda från andra moderna webbläsare men vissa saker kan strula. Glöm inte bort att kika förbi sidan runt klockan 19:30 för att ses när satelliten flyger förbi månen live.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy