Google Fit plattformen

Google-Fit

På Google I/O har man nyligen annonserat att man kommer upp med en ny plattform, Google Fit. Denna kommer att kunna kombinera all information man har på olika ställen. Detta är ofta ett problem, att man har info om sin löpning hos RunKeeper, Nike Fuel har annan data lagrad, statistiken för ens viktlyftning sitter i Fitocracy, vikten registreras hos Withings, och så vidare. Det är här som Google Fit kommer in i bilden.

Om några veckor så kommer det en SDK och man räknar med att den kommer att nå ut till offentligheten i slutet av året. Google Fit kommer att ha en  uppsättning allmäna APIs som kommer att tillåta appar att föra över den information de har lagrad till andra fitness appar.

För att visa hur det skulle kunna fungera använde Google en fitness app från Noom (ett företag som har ett stort antal appar för viktminskning, stegräkning och cardioträning). Den visade upp en kombinerad bild med måltider, hur många steg man gått, och även viktmätningar med Withings vågen. Poängen är att om man ger sin tillåtelse så kan ens fitness appar dela data med varandra, vilket ger individen en mycket större bild av sin aktivitet och hälsa.

 

Google sade ingenting om en egen Google Fit app. Dock har de många medarbetare i projektet. För tillfället finns Nike, Adidas, Asus, HTC, Intel, LG,Withings, Mio, Motorola, Noom, Runtastic, RunKeeper, Polar och Basis på listan.

Men Google är inte dom ända som börjar satsa på hälsa och fitness. Apple har nyligen under WWDC berättat om sin nya app som kommer heta Health och den kommer göra precis samma sak som Google Fit fast det kommer vara på iphone.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy