Google Glass Google Glass blir din personliga översättare när du skaffar Word Lens.

Vous ne parlez pas Francais? Detta skulle kunna förorsake problem när du är ute och luffar runt Bordeaux, men inte om du har Google Glass. Google har precis förvärvat Quest Visual, utvecklarna av den smidiga appen Word Lens för realtidsöversättning.

Google avslöjar naturligtvis inte så många detaljer runt övertagandet eller sina planer för hur Word Lens nu är en Google produkt. Den officiella linjer är att man ”i framtiden kommer att inkludera Quest Visuals teknologi i Google Translate breda täckning av språk och översättningsmöjligheter”.

Varför inte lägga till direkt översättning till den långa listan på möjligheter med den kommande Glass? Word Lens passar in på ett naturligt sätt i Google Glass, och det fungerar redan på enheten. Quest Visual fick igång appen i november 2013, visade upp den på en kort YouTube video så att alla vi som inte lagt ut $1,500 kan se hur den fungerar.

Det är just en sådan smart, praktisk verklighetsapp som Google behöver för att visa allmänheten Glass verkliga potential och värde. Man måste i alla fall se på saker och ting så man kan lika gärna få främmande språk översatt av något man kan ha på sig på huvudet. Det låter lättare än att brottas med allt man har i fickan för att kunna få upp sin telefon och tappa alla växelpengar på marken.

Word Lens finns redan tillgänglig i App store och Google Play. Google kommer troligtvis att låta den finnas där tillsvidare, men man har så gott som garanterat att den kommer att integreras i Google Translate. Det finns ingen anledning till varför man ska ha en kamera översättningsapp för sig själv när man redan har en mycket mer spridd app i samma linje. Till sist kommer Google att ta steget fullt ut, men under tiden så säger de adjö till alla Word Lens fans genom att göra appen och alla dess språkpaket en gratis nedladdning. En välkommen men inte helt oväntad handling, eftersom den till sist kommer att inkluderas i en annan gratis app.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy