Google köper Vigin Galactic

Virgin Galactic’s Google

De allra flesta vet hur mycket Google älskar rymden. De har samarbetat med NASA och skickat ut en smartphone i rymden, som en satellit. Sedan har de även bidragit till byggandet av drönare som kan flyga omkring och hjälpa till där det behövs på den Internationella Rymdstationen, ganska stora saker i sig själva. Men nu vill de pröva på något nytt och utöka sitt arbete i rymden.  De vill kunna skicka upp satelliter i rymden.

Det sägs att de nu ligger i förhandlingar med Virgin Atlantic. Det handlar om att köpa företaget, med hela 30 miljoner dollar, för att kunna använda sig av deras möjligheter att skjuta upp satelliter.

Det här projektet involverar handelsflyg ut i rymden, och många människor är redan intresserade. Framför allt kändisar har börjat lägga in bud på att få vara den första att ta en åktur ut från atmosfären, och priserna ligger runt 200 000 dollar per biljett. Det är väl känt att Google vill använda ballonger och satelliter för att kunna sprida sitt kabelfria internet till så många delar av jorden som möjligt, och det här kan vara en stor möjlighet för dem.

Därför verkar det som att detta satellitprojekt inte bara handlar om att snabbt kunna ta sig en resa runt jordklotet, även om man kanske kommer att ge en gratis Nexus telefon eller Google glass till passagerarna. Men Virgin Galactic har en viktig pusselbit för Google- ett projekt för att skicka upp satelliter.

Det verkar som att förhandlingar har hållit på en stund, och båda parterna är mycket positiva även om man ännu inte har nått en slutgiltig överenskommelse. Det skulle vara värt den stora summan pengar för Google att kunna nå de delar av världen där deras Google Fiber inte kommer fram, låt säga under de närmaste fem åren. Detta skulle verkligen vara en fantastisk prestation.

Men det handlar inte bara om Google Fiber och Google Glass det handlar också om möjligheter att skicka upp satelliter som kan ta bilder på värden. Ifall google kommer kunna skicka upp egna satelliter som tar bilder så kommer Google Earth och Maps få mycket bättre kvalité och nyare bilder.

 

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy