Håll din smarta telefon och dess data säker

De här tipsen och verktyg kommer att hjälpa till att hålla din smarta telefon säker och skydda din personliga data.

I dagens samhälle används våra smarta telefoner alltmer till att lagra eller komma åt känsliga personuppgifter och företagsinformation. Det gäller dock inte bara din e post, utan även ekonomisk och medicinsk information och även vart du befinner dig. En stor del av de som använder smarta telefoner använder också molndatabaser för att lagra sina filer, som till exempel Dropbox, Google Docs, Apple iClouds med fler.

Med tanke på all information och olika konton din telefon och läsplatta kan komma åt är det väldigt viktigt att hålla obehöriga användare borta från dem. Men då din telefon ofta följer med dig vart du än går så är det lätt att den blir stulen, förlorad eller hackad.

Det finns flera lösningar på hur man kan hålla sin telefon säker och det kan vara att säkerhetskopiera den, använda anti virus program eller använda skal till din telefon, men det kommer vi inte nämna nå mer om i den här artikeln. En stor del av råden här tar endast ett par minuter att genomföra och kostar antingen inget eller ett par tior.

Säkra din telefon

Det bästa sättet att skydda din telefon är att använda sunt förnuft, som att inte lämna den i baren då du går på toa. Det bästa sättet att skydda din telefon ifrån stöld är att installera trådlösa larm. Dessa appar ger dig möjlighet att låsa skärmen, slå på ett alarm eller spåra din telefon via GPS.

Förhindra obehöriga användare

Det lättaste sättet att förhindra obehöriga personer att använda din telefon är att skaffa skärmlås som kräver autentisering. Numera finns olika lås inbakade i dina enheter där du lätt kan låta enheten radera alla data som finns och du kommer lätt åt dessa funktioner om du går in på dina inställningar. Då din telefon väl kommer bort är jag säker på att du kommer vara glad över att du satte lås på din telefon så ingen obehörig kan komma åt din data.

Hitta din telefon
Om du tappar din telefon och inte vet vart den finns har de flesta smarta telefoner ett antal gratis funktioner som hjälper dig att lokaliera din telefon. Både IOS, Android och Windows telefoner har dessa funktioner.

Avslutande tankar

Att skydda din telefon eller läsplatta görs lättast med att vidta några grundläggande försiktighetsåthärder innan någoting dåligt inträffar. Det tar bara någon minut och du behöver inte spendera några pengar.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy