HTTPS har blivit mer värdefullt för att synas högre i sökresultaten

Google-2048-Bit-SSL-Cert

Google har uppdaterat sina algoritmer för sökresultaten. Det gör att ifall man har en hemsida med SSL certifikat så kommer man koma högre upp i sökresultaten. Detta kommer göra att hemsidor som använder sig av den säkra versionen av HTTP protokollet alltså HTTPS kommer ranka högre i sökresultaten. Men detta är bara början, Google vill att alla hemsidor på internet ska bli säkrare. Detta kommer resultera i att SSL kommer ha ännu högre värdering längre fram i framtiden. Nu kommer det bara ha en lite positiv ökning men i framtiden lär det ha mycket större betydelse.

Hur skaffar man SSL för en hemsida?

Det är ganska enkelt ifall man har vanligt webbhotell. Oftast räcker det att kontakta leverantören så löser dom allt mot en kostnad av SSL certifikatet. Ifall man har egen server är det lite svårare eftersom man själv måste aktivera SSL i webbservern och att man själv måste implementera certifikatet. Alla företag som levererar SSL blev väldigt glada när Google publicerade blogginlägget eftersom de tjänar pengar på att skapa certifikat. Ifall man skapar ett certifikat själv så visar webbläsaren att det kan vara osäkert eftersom det inte är betrott vilket resulterar i att man tappar besökare och det gör att högre placeringen i Google inte hjälper.

Själv signerat SSL certifikat

Google blogg

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy