Hur man marknadsför sin hemsida på sociala medier.

Det tar tid och kostar pengar att skapa en fin hemsida, men det är egentligen bara början. När man väl fått igång sin sajt måste man marknadsföra den och sprida den. Ett viktigt ställe att börja på är sociala medier.

Idag hör de flesta till någon form av socialt nätverk. Bland de största är naturligtvis Facebook och Twitter, men det finns flera andra. Man har också alla de forum som existerar på olika sajter eller under vissa speciella teman, samt bloggar. Här har man möjlighet att nå miljontals personer med några få drag.

Till att börja med ska man öppna ett konto på, till exempel, Facebook. Gör en snygg presentation och se till att länka till hemsidan. Har man en logo är det bra att sätta den på ett strategiskt ställe. Vartefter som man bygger upp en närvaro på nätet kommer den logon att synas. Det säger sig självt att hemsidan måste vara värd ett besök, man måste hela tiden kontrollerar länkar och hastighet.

Ett bra sätt är att lägga ut ett litet smakprov på vad ens företag håller på med samt något som kan locka en kund. Det kan vara förhandsvisningar på kommande produkter, en rabattkod man kan använda för att handla, och så vidare. När man väl har ett nätverk av personer som följer en ska man se till att belöna de trogna kunderna. Det kan vara speciella erbjudanden som bara är för de som följer en på Twitter, till exempel.

Många har också haft stora framgångar genom att starta en dialog med besökarna. Folk tycker om att säga sin mening, det är mycket vanligt att kommentera på bloggar och i forum. Här har man chansen att kommunicera med sina framtida kunder. Detta gäller även negativa kommentarer eller kritik. Man ska vara ärlig med kunden, och försöka korrigera saken innan den sprids till andra. De som följer en kommer att uppskatta att man tar tag i det med en gång.

Det är därför viktigt att sätta av en viss tid varje vecka för att vara närvarande på de sociala medierna. Man kan gärna sätta upp en tidtabell, som man sedan naturligtvis håller, när man kommer att vara inloggad. Att svara på kommentarer är viktigt, men också att leta runt efter dialoger som handlar om något relaterat. Genom att göra allt detta visar man att man är ett aktivt företag, med entusiastiska medarbetare. Detta talar väl för de produkter eller tjänster som man erbjuder.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy