Hur man optimerar en hemsida.

Man kan ha en så bra ide eller produkt, men om folk inte hittar fram till ens hemsida så står man där. Det är därför grundläggande att optimera hemsidan för sökmotorerna. Man vet egentligen inte helt och hållet hur de fungerar, men vissa saker är ganska självklara.

Till att börja med ska man ta reda på vad folk söker på. Vilka ord och fraser de använder som hör ihop med det man själv har att erbjuda. Det finns speciella program som man kan använda som visar inte bara hur många som söker på ett visst ord, men också hur många sajter det finns med de sökorden. Här gäller det att vara uppfinningsrik och pröva med olika uttryck. Med detaljerade, unika sökord har man större chans att hittas, men det är också färre personer som söker på dem. Man kan även analysera de besökare man har och se hur de hittade fram till sidan. Sedan kan man inkludera de fraserna på sidan.

Unikt innehåll är också något som sökmotorerna letar efter. Man ska därför inte kopiera från andra webbsidor, utan skriva texten själv. Det finns regler för hur mycket man kan inkludera, men vanligtvis är det ett kort stycke och sedan måste man referera besökaren till originalet. Var man inkluderar sökfraser och ord har också betydelse. Till exempel rankas man högre om sökmotorerna hittar fraserna i titeln eller rubrikerna. Förutom texten ska man också se till att ha bra bildbeskrivningar.

Länkar gör att man syns bättre vid ett sök. Om man har många andra sidor som länkar till ens hemsida får man högre rank. Men även utgående länkar är viktiga. När folk klickar på dem registreras detta. Vilken sorts sida som länkar till ens egen spelar ganska stor roll. Man försöker undvika fusk, med länkar från höger och vänster. Därför väger, till exempel, stora organisationer och företag tyngre än mindre, privata sidor. Det viktiga här är att det är verkliga länkar och sidor, annars kan man få problem.

När man gör vad man kan för att optimera en hemsida för sökmotorerna ska man inte glömma bort att det är människor man riktar sig till. Sajten ska vara snygg och lättläst även för verkliga personer. Folk vill ha klar och tydlig information, man behöver inte hålla på och leka med fonter och färger allt för mycket. En snabb, uppdaterad sida som är lätt att använda kommer att dra till sig fler besökare.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy