Kommer Google att erbjuda gratis wi-fi?

Google funderar på att distribuera Wi-Fi nätverk i de städer och samhällen som är täckta av deras Google Fiber high-speed internet tjänst. Detta framkom i ett dokument som Google nu skickat till 34 städer som väntar på sin tur att få Google Fiber under år 2015.

IDG News Service, den internationella data och teknologi organisationen, har sett detta dokument. Det ger inga specifika detaljer om vilka planer de har för wi-fi, men Google säger att de ”kommer att diskutera våra wi-fi planer och tillhörande krav för er stad vartefter som vi går framåt, tillsammans med er stad, i denna planeringsprocess.”

Om de går igenom med alla sina planer kommer detta att vara ytterligare ett steg för Google att fortsätta sin konkurrens med traditionella telefonbolag. För invånarna i de städer som det handlar om kommer det att innebära ännu större tillgång och tillit till de tjänster som detta dominerande internet bolag kan erbjuda.

Google vill inte svara på direkta frågor om sina planer, men sa i ett uttalande via email- ”Vi skulle mycket gärna vilja erbjuda wi-fi till alla våra Fiber-städer, men vi har inga definitiva planer på att göra ett uttalande för tillfället.”

Google Fiber finns redan tillgängligt i Provo, Utah och Kansas City och kommer snart att komma till Austin, Texas. Man erbjuder en gratis lösning med en bashastighet, en gigabit-per-sekund för 70 dollar i månaden och ett 120 dollar paket som inkluderar hela 200 TV kanaler. Kostnaderna för installation ligger på mellan 0 och 300 dollar.

Varje stad som står i tur för att få Google Fiber har fått en detaljerad förfrågan om information som skulle varit inne före Första maj. Här ber man om en lista av alla adresser i staden och en beskrivning av vilken sorts byggnad det är. Vidare ber man om ett flertal geografiska data filer som innehåller information om gator, gränser, färdriktning, olika stolpar och hål, byggnadsplaner och hur ytskiktet är genom hela staden.

Google vill också veta var i staden som de kan installera sina servicestugor. Varje stuga är cirka 3 gånger 9 meter stor, utan fönster, och kommer att behöva 24-timmarstillgång. Den ska stå på mark som Google kommer kunna leasa i cirka 20 år.

Det kommer att vara minst en, men kanske upp till fem, stugor i varje stad. Det är här man kommer att förvara den huvudsakliga nätverksutrustningen. Från stugan kommer fiberkablar att gå runt stolpar, eller i marken om det finns underjordiska fiberdukter. Till slut kommer de att nå till områdesskåpet, som kommer att ta hand om upp till 288 eller 587 hem.

Områdesskåpen är ungefär samma storlek, eller mindre, än de som finns redan nu, ofta på stadens gator. När varje kommun väl har skickat in all information till Google, sa Mountain View företaget att de kommer att göra en detaljerad undersökning. ”Den här processen kommer att ta lite tid, men vi hoppas att vi kommer att kunna ge en uppdatering på vilka städer som kommer att få Fiber i slutet av året”, sa företaget i dokumentet.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy