Linux proffs använder justeringsverktyg för att skräddarsy sitt OS

Ubuntu

Linux proffs använder justeringsverktyg för att skräddarsy sitt OS, och det kan du också göra

Där Windows har utilities, eller verktyg, har Linux justeringsutrustning. Och vare sig du är ett Linux proffs eller en nyligen anländ flykting från Windows XP, så kan de hjälpa dig att få Ubuntu 14.04 LTS ”Trusty Tahr” (det senaste och största erbjudandet från Linux distro pionjär Canonical) att verkligen kännas som hemma.

Möjligheten att skräddarsy lösningar har länge varit en av Linux mest övertygande funktioner- speciellt när man jämför med andra alternativ som Windows och OS X- men justeringsverktygen som finns där ute i dag kommer att hjälpa dig att justera OS ännu mer. Och om du byter  till Linux på datorn på jobbet, kan dessa justeringsverktyg underlätta övergången.

Så här gör du för att de ska fungera för dig.

Unity Tweak eller justering.

Om du har valt att arbeta med Ubuntus default Unity desktop, pöva på Unity Tweak verktyg.

Till att börja med kan du gå till Ubuntu Software Center på din PC- det är ikonen som ser ut som en orange shoppingväska, med ett ”A” tryckt mitt på, i startmenyn. När du väl valt denna, skriv in ”Unity Tweak” eller helt enkelt ”tweak” i sökfältet, och ett verktyg med detta namn bör vara högst upp på listan bland de resultat som kommer upp. Klicka på valet ”More Info” eller ”Install”.

Unity Tweak eller justering

Unity Tweak verktyget tilllåter dig att skräddarsy startaren (launcher), kursorn, bokstäverna och många andra funktioner på Unity Desktop.

När du väl har installerat det kan du klicka på Ubuntu Tweak ikonen för att starta den, som då ger en överblick på alla de aspekter som den kan skräddarsy. Under ”Launcher” alternativet, till exempel, kan du justera den delen av programvarans uppträdande, utseende och ikoner. Jag bytte färger och transparency level på min, till exempel, för att bättre matcha min desktoppsbakgrund.

Unity Tweak verktyget tilllåter dig att skräddarsy startaren

Det är också möjligt att skräddarsy programvarans sökfunktion tillsammans med panelen, omkopplaren, webbappar, och mycket mer. Föredrar du 12-timmars klocka istället för 24-timmars? Inga problem- det finns ett alternativ. Det samma gäller förresten för strömindikatorna, preauthorized status för valda domäner, bakgrundsbrus och mycket mer. Nu som Ubuntu One är på väg bort, till exempel, så tog jag helt enkelt bort den som preauthorized domän under ”webbappar”, Jag bytte också ut standardskriften i Appearance kategorin.

Justeringsverktyg.

Om du använder GNOME, har du antingen laddat ner det från Ubuntu Software Center till vilken Ubuntu version du än har, eller så har du valt att ladda ner Ubuntu GNOME versionen av Trusty Tahr.

Vilket som så är Tweak Tool namnet på det verktyg GNOME användare har för att skräddarsy olika funktioner, och den ger möjlighet att justera flera GNOME 3 funktioner som man inte kan röra inom GNOME kontrollcenter, som till exempel skrift och teman som används i user interface samt filbehandlingsikonerna och de ikoner som används i menyer och knappar.

Justeringsverktyg

Tweak Tool tillåter GNOME användare att justera och behandla start applikationer, arbetsutrymme och andra funktioner.

Även om den senaste versionen av Tweak Tools kom ut i slutet av mars- innan Trusty Tahr hade släppts- täcker den ändå GNOME 3.10 och det är den version som inkluderades i Ubuntu GNOME 14.04 LTS (Den allra senaste GNOME- version 3.12- släpptes efter att funktionen frusits för Ubuntu GNOME 14.-4, säger utvecklarna, men den kan fortfarande laddas ner från det personliga paketarkivet (PPA) software repository.

Tweak Tool

Hur som helst- andra möjligheter man har med Tweak Tool inkluderar att göra reset av standardinställningarna, startup application management, extension managent och skapandet av dynamiska eller statiska arbetsutrymmen.

Ubuntu Tweak

Ubuntu Tweak projektet sa att en 14.04 uppdatering är färdig bara dagar efter att man släppt Trusty Tahr, ytterligare ett verktyg som kan hjällpa dig att skräddarsy din Ubuntu Linux erfarenhet. Instruktioner för installationen finns på Ubuntu Tweak bloggen.

Ubuntu Tweak

Ubuntu Tweak versionen 0.8.7 kan användas för att ändra på 14.04-specifika inställningar samt de mer återkommande. I Nautilius filbehandlare, till exempel, kan användarna nu sätta igång Recursive Search. Inom Unity desktoppen har man nu  en”klicka för att minska appen”-funktion.

De flesta av Linux desktop miljöer har stora möjligheter för att skräddarsys- vilket är själva hjärtat av Ubuntu Linux. Tredjeparters justeringsverktyg plockar upp där distron lämnat det, men gör dem ändå till en viktig del av alla Linux setup.

Läs mer om ubuntu 14.04.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy