Linux spelrevolution fortsätter

Spel på väg till linux

Alla väntar på Valves SteamOS operativsystem som kommer 2015, och detta har lett till en mängd stora spel som kommer till Linux. Alla vill ha topptitlar klara för när systemet släpps. Feral Interactive, till exempel, har nu sagt att den dundersucce’n XCOM: Enemy Unknown nu finns för Linux, inklusive alla add-ons. Därmed också den stora XCOM: Enemy Within. Med Steams stora sommarrea kostar spelen inte heller mycket, man får ge $7.50 för spelet och $16.50 för hela kollektionen.

När Enemy Unknown och Enemy Within kom till Windows under 2012 och 2013 fick de mycket bra recensioner. Det hela är ett klassiskt strategi spel som nu dock har uppgraderats till modern tid. Arme’n med gråsprängda, tungt beväpnade soldater slåss mot en aldrig sinande hord av utomjordingar. Soldaterna kan stiga i nivåer, deras död är permanent och utomjordingarna slåss mycket bra.

Detta är inte det enda storspelet som har dragit sig till öppen källkod, även om det är värt att notera att XCOM kommit till Linux. Även Civilization V kan nämnas, och man kan vara säker på att listan kommer att växa. Ju närmare SteamOS lanseringen desto fler kommer man att se, så fortsätt att kolla.

För de som är XCOM fan rekommenderas det definitivt att köpa det här spelet säger Nate Ralph i PCWorld’s original XCOM: Enemy Unknown review. Om man tycker om strategispel, speciellt dessa turbaserade spel, finns det egentligen ingen anledning att gå miste om det. Eftersom det nu finns på Linux kommer även de som håller hårt på öppen källkod kunna njuta av det.

För er som är intresserade av att köpa spelet så hittar ni det här.  Det finns många spekulationer kring att linux kommer ta över spel värden och det tror vi på eftersom stram satsar på det så hårt. Steam är ju en av världens största spelaktörer så vi får hoppas att andra hakar på. Vad tror ni kommer linux bli den plattformen man använder som en gamer?

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *