Liveguide

Allt fler väljer att se på TV genom att använda sig av streaming (strömning). Detta innebär att man tar in programmet från internet, men man kan koppla det till TV:n och se på det där. På detta sätt kommer man åt en hel rad med roliga program som annars inte finns på vanlig TV. Nu har man hjälp av Liveguide, en app som gör det lättare att hitta och se på streamad TV.

Denna svensktutvecklade app hjälper dig att både hitta programmen innan de sänds, men även att få tag på de som redan har streamats. Bland de kanaler man håller koll på inkluderas Ustream, Twitch.tv, YouTube, Justin.tv samt Dailymotion. Ett stort val, med andra ord. Varför nöja sig med lite när man kan få mycket?

Liveguide började egentligen som ett skolprojekt på Hyper Island, en känd skola i Karlskrona. I maj i år släppte man appen, som förresten är gratis att använda. Man tyckte att det behövdes en tjänst för att hitta och ladda ner program i realtid, något som en hel del människor tycker kan vara krångligt. Härifrån skapades Liveguide som nu har tagit fart.

Kategorier liveguiden

Man kallar Liveguide den nya generationens TV-guide. Det är lätt att hitta de program man är intresserad av, och man kan även prenumerera på sina favoritkanaler. Genom att använda de olika funktionerna kan man söka på genre, eller också kan man bara använda fritext. Om man vill kan man airplaya direkt från appen. Lättare kan det nästan inte bli. Tjänsten är exklusiv för iOs, i alla fall tillsvidare. Vem vet vad som händer i framtiden när de fortsätter att utveckla konceptet.

Naturligtvis ska man hålla i minnet att detta är en app som leder sina användare till tredjepartssajter. Därför kan det ibland komma upp sådant som man inte önskar, men det har inget att göra med Liveguide. Det är det samma hur man än söker på nätet, ibland får man upp fel resultat. När man väl kommit igång, har favoritmarkerat det man gillar och vet hur det fungerar, kommer antal missar att minskas. Faktum är att hela erfarenheten kommer att gå mycket fortare.

appstore

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy