Med Ooloo appen för iOS kan man skicka röstsökningar till riktiga människor

OOLOO appen för ios

Ooloo har utvecklats från backuptjänsten Idrive, och det kommer att finnas personal till hands dygnet runt. Många frågar sig hur det kommer att fungera rent finansiellt för dem, men det är i alla fall en tjänst som drivs av ett redan existerande företag som tjänar en del.

Det är inte alls svårt att använda Ooloo, man knackar bara på appen för att kunna ställa en fråga. Man kan också välja deras egna frågor, som en närliggande restaurang i en ny stad, lite enklare översättningar eller vilken som är den snabbaste vägen till flygplatsen. Allt detta går till en person, nästan som en god vän som tålmodigt sitter och Googlar efter svaren.

Man kan också ge betyg efter man fått svar- Fantastiskt, Bra och Sådär. För att göra frågorna lite mer specifika kan man inkludera taggar med särskilda kategorier. Ens personliga assistent kan också se var man befinner sig innan de svarar.

När man vet att det är en riktig person som sitter och svarar på ens frågor kommer det troligtvis att minska antal dumma frågor man ställer. Man får också en känsla av att man borde tacka för informationen.

Egentligen är inte svaren man får från Ooloo bättre än de man kan hitta själv, men man sparar tid på att använda sig av appen. Det är ganska trevligt att kommunicera med en riktig människa också. Om man ställer flera frågor i rad kan det hända att man får samma assistent. Den mänskliga faktorn återspeglas ibland av svaren. Som när frågan var hur man får ett litet barn att äta med sked. Svaret innehöll då ”Usch- lycka till med det här!”

Ooloo kan vara ganska bekvämt till exempel när man sitter och kör bil eller har en diskussion med sina vänner och behöver ett snabbt svar. Eller för att hitta lokala företag och restauranger när man är ute på resa. Vad många frågar sig är hur det kommer att bli när appen växer i popularitet. Kommer man att hyra in fler personer för att svara på alla frågor? Just nu verkar det inte finnas någon klar affärsmodell, även om Ooloo har sagt något om att företaget har ”andra planer”. Hela upplägget med en riktig person är egentligen ett steg bakåt i dagens elektroniska tidsålder, men man får bara se vad dessa andra planer egentligen handlar om.

appstore

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy