Microsoft ska döda all stöd för inaktuella webbläsare

Microsoft sa att på torsdagen kommer man att fasa ut stödet till vad vissa skulle kalla ”inaktuella” webbläsare, föråldrade versioner av Internet Explorer som Microsoft ersatts med modernare alternativ.

Efter 12 Januari 2016, kommer bara den senaste versionen av Internet Explorer för ett operativsystem som stöds få teknisk support och säkerhetsuppdateringar, säger Microsoft. Detta innebär att för Windows Vista, till exempel bara Internet Explorer 9 kommer att stödjas, inte IE8. Med tanke på att Windows Vista kommer att bli den äldsta OS för att få stöd, Microsoft tillåter endast tre versioner av sin webbläsare Internet Explorer att existera: IE9 (Vista, Windows Server 2008 SP2), IE10 (Windows Server 2012) och IE11 (Windows 7, 8 , 8.1 och Windows Server 2008 och 2012).

Microsoft har kämpat i åratal för att döda äldre webbläsare-och operativsystem, för den delen. Hittills rankar Net Applications, Internet Explorer 8.0-som standard webbläsare för Windows 7-som den mest populära webbläsaren, period, med 21,0 procent av marknaden. (IE7, standardwebbläsare i Vista, har bara en 0,67 procents andel.)

Skälen Microsoft har gett för att flytta bort från äldre webbläsare är relativt enkelt. För utvecklare, stödja äldre webbläsare funktioner är tidskrävande och kan lägga kostnaden. För konsumenterna äldre webbläsare introducerar också säkerhetsrisker. Och för båda, en mer modern webbläsare stöder helt enkelt de senaste webbstandarder .

”I dagens digitala värld, använder miljarder människor _ Internet-anslutna enheter, som drivs av molntjänstebaserade applikationer, som spänner över både arbete och livserfarenheter,” Roger Capriotti, direktören för Internet Explorer, sade i ett blogginlägg på torsdag. ”Köra en modern webbläsare är viktigare än någonsin för den snabbaste, säkraste erfarenhet på de senaste webbplatser och tjänster, anslut när som helst, var som helst, på någon enhet.

För de utvecklare som behöver testa mot äldre webbläsare eller kör gamla Web apps, rekommenderar Microsoft att de använder Microsofts Enterprise-läge, ett verktyg som företaget lanserade i april. Microsoft sade torsdagen att bolaget kommer att fortsätta att stödja Enterprise-läge genom 14 januari 2020, åtminstone på Windows 7, och kommer att fortsätta att förbättra sin kompatibilitet med äldre webbläsare.
För många konsumenter, bör detta inte göra skillnad-trots allt, det finns egentligen ingen anledning att inte uppgradera till den mest moderna versionen av alla webbläsare. Men det bör bidra till att undanröja fragmenteringen av Microsofts webbläsarversioner, en gång för alla.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy