Microsoft tar itu med 18 000 sabotage webbsidor

NoIP

Microsoft håller ett öga på vad som händer och vidtar gärna legala åtgärder när något är fel. Men när de nyligen fick en domstol att ge dem tillgång till vissa av No-IP.com domäner så blev det lite kaotiskt. Fyra miljoner sajter blev bortkopplade från nätet när domstolen i Nevada gav dem tillåtelse att tillfälligt kontrollera 23 domäner.

No-IP.com är en tjänst som ger ett statiskt namn eller subdomän till dynamiska IP adresser. Många använder sig av det på ett helt lagligt sätt, av olika skäl. Bara det stämmer överens med ens internetleverantörs regler så är det en användbar tjänst.

Tyvärr använder sabotageprogrammerare också tjänster som No-IP för att kunna sprida och kontrollera sina infekterade programvaror. De lyckas ändra sina IP adresser kontinuerligt och håller sig därmed online hela tiden. Naturligtvis är dessa sajter bara en mycket liten del av tjänsten, Microsoft hade funnit cirka 18 000 No-IP namn som var en del av njrat och njworm sabotage nätverk.

Planen var att bara ta bort de infekterade användarna och filtrera resten av trafiken hos No-IP. Men Microsoft lyckades inte riktigt med sin föresats. No-IP är inte alls glada med alla rapporter om användare som inte kan komma åt sina sajter. Det hela blir inte roligare av att No-IP säger att de allra flesta av de namn som Microsoft hade på sin lista inte ens var aktiva längre. Man säger att bara 2 000 av de 18 000 namnen var aktiva. Tyvärr använde Microsoft en lite för stor hammare för att krossa dessa sajter, och träffade utanför.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy