MIT ger 4500 studenter 700 kronor i Bitcoin för att se vad som händer

Ska du gå på MIT till hösten? I så fall kommer vi med goda nyheter. Du kommer nämligen få en liten udda undervisning rabatt, det är Bitcoins värda 700 kronor.
Det är en del av MITs Bitcoin projekt som leds av MIT Bitcoin Klubb. Man har samlat in över 3,2 Miljoner kronor för att ta reda på vad som händer ifall studenterna på universitetet har tillgång till en kryptovaluta.

Varför meddelar man om det här projektet nu, endast ett par veckor före sommarlovet? Dan Elitzer, VD för Bitcoin Club säger att anledningen till varför man meddelar om projektet nu är så studenterna ska ha gott om tid att komma med häftiga Bitcoin idéer.

Då studenterna kliver in på sitt campus till hösten kommer alla deras klasskamrater ha tillgång till Bitcoin som är en kryptovaluta. Han tillägger också att det kommer vara ett intressant samtalsämne för studenterna att diskutera vad de ska använda sina Bitcoins till.

Vad kan möjligen gå fel? 700 kronor i spårlös kryptovaluta som går ut till tusentals studenter? 3,2 miljoner är väldigt mycket pengar, mer än tillräckligt för att betala för episka proportioner som drivs med bestämmelser som köpts av t.ex. Silk Road.

Men då igen accepteras ju Bitcoin av ett antal stora webbutiker som Overstock med fler. Man kan betala för en omgång biljard eller biljetter till olika konserter. Men du kan också köpa olika produkter och få dem skickade hem till dig, eller varför inte skicka din Bitcoins till ditt bankkort och köpa vad du vill?

Det Bitcoin klubben vill åstadkomma med det här projektet är att visa för världen att MIT är det ledande företaget i världen inom forskning och experiment med kryptovalutor.

Men naturligtvis kan det också vara ett extremt planerat bedrägeri som går ut att skicka ut en hög summa pengar till några utvalda personer som sedan anmäls saknade helt plötsligt. Exempelvis det som hände med Mount Gox.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy