Mt.Gox CEO säljer Bitcoins.com

bitcoins.com

En gång i tiden var Mt.Gox den största valutahandlaren som sålde och köpte bitcoins online. Tidigare i år gick de bankrutt efter en mycket stor situation med dataintrång där man drog på sig skulder på över $63 miljoner.

Nu säljer Mark Karpeles, dess CEO, Bitcoins.com som han släppte förra året för att ge information om den digitala valutan. Den kommer att säljas på auktion i slutet av juli av amerikanska Heritage Auctions, och man startar budgivningen med $185 000. Man förväntar sig att företaget kommer att säljas för hela $750 000.

Bitcoins.com ägs av Tibanne Co, Ltd, som är Mt.Gox ägarbolag. Man ska inte blanda ihop det med Bitcoin.com (utan s) som ägs av Blockchain, de som tillverkar appen Bitcoin wallet.

Pengarna från försäljningen kommer att användas för att hålla Tibanne uppe, säger Karpeles. Men minst hälften av pengarna kommer att gå till de investerare som förlorade pengar när Mt.Gox föll ihop. Allt detta sade Karpeles i ett uttalande som gavs till Coindesk, en Bitcoin nyhetssajt, och som bekräftades via epost till IDG News Service. Det är ännu för tidigt att säga exakt hur stor del av pengarna som kommer att ges till kreditorerna.

Trots Mt.Gox konkurs är många företag och investerare intresserade av Bitcoin. Andra valutahandlare på nätet, som Coinbase och Circle, har lyckats samla ihop miljontals av dollar från framstående investerare som Andreessen Horowitz. Med dessa kontanter skulle de kunna köpa upp Mt.Gox domän. Det vill säga om de vill.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy