När hårdvaror dör så tjänar Microsoft

Microsofts kvartals ekonomi är ute, och de målar en häpnadsväckande tydlig bild av varför den nya vd Satya Nadella har så bråttom att rusa bort från de ”enheter och tjänster” som rullats ut av förre Steve Ballmer sent som förra året: Microsofts hårdvara ansträngningar tjänar inte pengar. Faktum är att de faktiskt förlorar pengar.

Företaget vars programvara rötter blev en av de största hårdvara imperier i världen praktiskt taget över natten tidigare i år, med dess förvärv av Nokias stora telefon affärer. Detta förvärv betalade omedelbar utdelning för Microsoft: Senaste kvartalet, Microkia sålde faktiskt fler telefoner än Apple, på 36.100.000 enheter till Apples 35,2.

Slutresultatet? Visst, Nokia sålde fler fysiska telefoner än Apple, men de lyckades ändå förlora nästan $ 700.000.000 förra kvartalet. Det är nästan tre fjärdedelar av en miljard dollar i sjön, för ett företag som Microsoft betalade mer än 7 miljarder dollar för bara några månader sedan.

På den positiva sidan, sålde Microsoft 1,1 miljoner Xbox-konsoler detta kvartal, en ökning med 100.000 enheter jämfört med samma kvartal föregående år, bra för en extra $ 104.000.000 i intäkter. En extra 100.000 enheter är mindre imponerande, men när man betänker att Microsoft sålde bara den åldrande Xbox 360-konsolen den här tiden förra året, med Xbox One då enbart vid horisonten.

Övriga  divisionen gjorde inte mycket bättre

Microsofts övriga hårdvaru divisioner gjorde inte mycket bättre.

Surface line, ett gigantiskt grop av pengar sedan sin födelse, äntligen insett att massiva $ 900.000.000 träffen från Surface RT lagerjusteringar, som de varnade världen om flera månader sedan. Utöver detta, Microsoft höll mestadels tyst, sägandes att Surface divisionen-som släppte Surface Pro 3 det senaste kvarts tjänade $ 409.000.000 i intäkter. Företaget, som vanligt, avböjde att bryta ut hårda försäljningssiffror eller rörelseresultatet. Det är väldigt, väldigt troligt att Microsoft fortsätter sin vana att förlora pengar med varje sålda Surface precis som det är med Nokias telefoner.

Microsofts tjänster

Så i ett nötskal: Microsofts hårdvara stinker upp företagets resultat.

Deras programvaror, å andra sidan, briljera. Office 365 Home Premium har uppnått ytterligare 1 miljon abonnenter detta kvartal, vilket ökar det totala abonnentantal för denna stigande stjärna på upp till 5,6 miljoner.

Den totala kommersiella Divisionens intäkter ökade med $ 1280000000 år över år såsom Azure och deras liknande tjänster fortsatte att skina. Även Windows licensintäkter ökade med 3 procent totalt, såsom företagen ersatte åldrande Windows XP-enheter med nyare datorer.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy