Netgear Nighthawk X6 WiFi router recension: Den bästa routern för ett fullsatt hus

Är det någonsin perfekt tid för att köpa en ny produkt? Vi  skulle säga nej för det finns aldrig en perfekt tid att granska en ny produkt heller. Det finns alltid något runt hörnet som lovar att vara snabbare, bättre och billigare. Men du kommer inte att veta om dessa påståenden är sanna tills någon testar dem.

Är det bättre, snabbare  billigare än Nighthawk X6? Just nu vet vi bara att det kostar $ 20 mindre än Netgears router trots sin status som den första ”Wave 2” 802.11ac routern.

Nighthawk X6 stöder inte MU-MIMO men har en strategi för att stödja många trådlösa klienter. Netgear beskriver det som en ”tri-band”routern är. Den fungerar fortfarande på endast två frekvensband-2.4-och 5 GHz-precis som sina high-end konkurrenter men den här routern är unik genom att den ändå har tre Wi-Fi-radion för att stödja tre oberoende trådlösa nätverk.

Nighthawk X6 inte den snabbaste routern är vi  har testat. Som du ser från kapacitetsdiagrammen, tillhör denna distinktion fortfarande Linksys WRT1900AC. Och om ditt trådlösa nätverk strömmar video till bara en eller två enheter, behöver du förmodligen inte en router med Nighthawk X6: s avancerade funktioner.

Men om ditt trådlösa nätverk måste stödja flera datorer, tabletter, smartphones, TV-apparater och andra enheter plus äldre enheter på 2,4 GHz-bandet-och du upplever fördröjning, avbrott, eller andra anslutningsproblem när flera klienter strömmar på samtidigt-Då är Netgear routern din biljett. Nighthawk X6 är den första 802.11ac router vi  har testat som har potential att tränga undan 802.11ac routern som du kanske redan har.

Vad gör routern så speciell?

Som vi  sa i början. Nighthawk X6 främsta berömmelse är dess tre diskreta Wi-Fi-radion. Den använder en SSID för sitt 2.4GHz-nätverk (för 802.11b/g/n klienter) och ett SSID för båda sina 5 GHz-nätverk (för 802.11a/n/ac klienter). Som ni vet, den så kallade första vågen av 802.11ac routrar som denna kan åstadkomma massiva bandbredd genom att binda två 40MHz-kanaler för att skapa en kanal som är 80 MHz brett.
För att undvika att två nätverk stiger på varandra, Nighthawk X6 binder två kanaler i den nedre änden av 5GHz spektrumet och två kanaler i den övre delen (de högre kanalerna leverera mer ström). När du börjar ansluta trådlösa klienter till den gemensamma SSID, tilldelar routern automatiskt varje klient till den mest lämpliga nätverket. (Du kan även åsidosätta detta och tilldela de två 5 GHz-nätverk olika SSID.)

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy