Ninja Sphere- en central hjärna som kontrollerar alla dina elektroniska installationer

Ninja Sphere

Det är ganska många som drömmer om en framtid när man inte behöver lyfta ett finger för att allt ska fungera hemma. Kanske inte en robot  som lagar mat och häller upp kaffet, även om det skulle kunna vara ganska skönt ibland. Men framför allt en central enhet som kan kontrollera alla de elektroniska installationer som man redan har i hemmet. Ninja Sphere har erbjudit sig att vara denna hjärna, och se till att allt flyter som det ska utan att man behöver trycka på allt för många knappar.

Som det är idag så måste man vanligtvis ha sin smartphone med sig för att kunna kontrollera olika installationer. Det fungerar, men många anser att det inte riktigt är värt priset när man ändå måste göra allt själv. Ninja Blocks heter företaget bakom Ninja Sphere och de har arbetat på ett system där enheten läser av omgivningen och handlar i enlighet med vad den ser.

Om man till exempel öppnar ytterdörren och det är mörkt ute, så vill man troligtvis att lamporna ska tändas inne i huset. Det samma om det är varmt ute, över en viss temperatur, då önskar man vanligtvis att luftkonditioneringen och fläktarna ska sättas på för att kyla ner hemmet. Genom att koppla samman olika sensorer och installationer kan man därmed skapa en serie av reaktioner, som alla kontrolleras av Ninja Sphere. De kallar dem för recept, som bygger på fysiska situationer.

En klar fördel med Ninja Sphere är att den kan samarbeta med flera olika produkter. Bland de vanligaste kan nämnas Belkin, Pebble, Philips och Dropcam (som nu ägs av Google). Detta gör det lättare att få ett komplett paket, eftersom alla dessa täcker någon del av hemmet. Det var inte alla som  hoppade på tillfället att skaffa en Ninja Sphere när de lanserade sin Kickstarter, men nu kan man köpa den direkt. Den kostar 329 dollar, ett mycket överkomligt pris. I tillägg har man det stora nätverket av andra användare som delar med sig av tips och programmeringar som man kan göra. Det är många företag idag som arbetar med att skapa centrala kommandocentraler i hemmet. Tills vidare är Ninja Sphere ett mycket bra alternativ för de flesta.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy