Nya Samsung 850 Pro SSD-diskar

Samsung har skickat ut 850 Pro SSd-diskar till entusiast-fokuserade recensenter på AnandTech, Hot Hardware, Tweak Town och Tom’s Hardware och alla hade det samma första intrycket: 850 Pro linjens hastighet, energi effektivitet, uthållighet och till och med dess programvara är mycket bättre än andra konkurrenters. Andra entusiast SSD-diskar från konkurrerande märken är också mycket bra, men alla fyra sajterna som prövade 850 Pro linjen var överens om att det var en klar seger i de flesta testerna. I tisdags släpptes den på marknaden.

Vad är då 850 Pro? Det är en SSD (solid-state drive) som är full av Samsungs banbrytande 3D V-NAND flash minne. De första testen visar som sagt att detta verkligen är något alldeles speciellt.

Hemligheten är V-et i V-NAND, som står för vertikal. Vanliga NAND celler ligger horisontellt, men Samsungs V-NAND packar ihop 32 lager med flash celler uppepå varandra. Enligt företaget så finns det tre klara fördelar med denna teknologi:

– dubbelt så lång hållbarhet än vanliga SSDer, man ger därför 10 års garanti eller max 150TB av skrift på dessa disker

– man säger också att V-NAND är 20 procent mer energieffektiv

– större prestation med läs/skriv hastigheter på upp till 550MBps/520MBps

Det verkar faktiskt som att 850 Pro linjen gör i stort sett allt som kan utföras inom SATA 3.0 6Gbps gränserna. Vartefter som man testar dem mer kommer det snart att komma fram hur bra de egentligen är.

Denna högteknologi kostar dock en del, bra mycket mer än konkurrerande SSDer och Samsungs egen 840 Pro serie. Den nya Samsung 850 Pro linje kommer att finnas i 128GB, 256GB, 512 GB och 1TB, och priserna kommer att ligga på mellaln 1500kr och 8000kr från den minsta till den största. Men så är det bara – att ligga först inom teknologin kostar en slant.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy