Oculus VR

Oculus VR

Den senaste versionen av Oculus Rift lagt till huvudet spårning och det säg att  VR företaget även skulle kunna lägga till rörelse kontroller.

Precis som Nintendo Wii rörelsekänsliga Wiimotes kan Rift VR kontrollerna sägs föra användarnas händer och kroppsrörelser i ett spel.

Utvecklat i smyg

Irvine, Kalifornien-baserade virtuella verklighet teknikföretaget Oculus VR har i smyg utvecklat rörelsekontroll – enheter som tillåter användare att manipulera, plocka upp och använda föremål i spel med hand-och kroppsrörelser. Detta kommer att komplettera företagets kommande glasögon, säger utvecklarna.

En del problem

Oculus VR: s djupdykning i den rörelsekänsliga handkontrollens värld kan orsaka en del problem, eftersom mer än ett halvt dussin företag skapar sina egna rörelse-styrenheter för att använda med Oculus headset. Investerare, konsumenter och utvecklare har redan investerat miljoner i att utforma rörelse-styrenheter, medan Oculus VR har bildat relationer med programskapare att arbeta med specialiserad kod för att fungera med sina enheter.

Oculus har inte avslöjat om det kommer att göra sina rörelsekontroller tillgängliga för allmänheten. Bolaget har inte diskuterat en specifik release datum för ”Rift” headsetet, även om vissa spekulerar att tekniken kommer att vara tillgängliga för allmänheten nästa år. Ändå är Oculus inte det första företaget som potentiellt skadat dess interaktion med tredjepartsföretag genom att utveckla sin egen teknik. Apple var ofta riktade för att använda välkända funktionalitet i sitt eget operativsystem som redan hade gjorts av utomstående programutvecklare, vilket eliminerade en del av dess tredje parts verksamhet.

Medan rörelse kontroller kan bidra till att utöka användning och uppslukande upplevelse av Oculus Rift, det drar även till lite problem för av några utvecklare inklusive VR headset mest investerade partners och supportrar.

CNET berättar att över ett halvdussin bolag redan har utvecklat egna rörelsekontroller för att para ihop med Oculus Rift. Det är fortfarande inte känt om Oculus VR faktiskt kommer att avslöja sin egen rörelsekontroll. Företaget kanske bara testar med att skapa en rörelsekontroll – enhet för att se hur det skulle fungera.

Sammanfattning

Oculus VR har utvecklat rörelsekontroll – enheter som tillåter användare att manipulera, plocka upp och använda föremål i spel med hand-och kroppsrörelser. Men det är inte lika bra för andra företag som har investerat miljontals kronor till att skapa rörelsekontroller för den kommande Oculus rift. Men det är inte säkert om Oculus VR någonsin kommer komma ut med detta, man kan säga att de testar för att se hur rörelsekontrollerna skulle fungera, men det är såklart osäkert.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy