Pinterest lanserar guidad sökning

Allas favorit virtuella anslagstavla vill introducera dig till mer är bara bröllops inspiration, roliga bilder med mera. För ett par veckor sedan lanserade Pinterest deras guidade sök, en ny funktion som hjälper dig att hitta precis vad du söker efter.
Pinterest VD, Ben Silbermann sa under ett lanseringsevent på bolagets högkvarter i San Francisco ”Guidad sök hjälper dig att hitta saker när du inte vet hur du ska formulera din fråga.” Med över 750 miljoner tavlor innehållande mer än 30 miljarder stift kommer vi behöva all hjälp vi kan få för att sila igenom allt innehåll. Silbermann betonade att omkring 75 procent av Pinterest trafik kommer från mobila enheter, så ett sådant verktyg till mobila enheter kommer att vara avgörande i framtiden.

Medan du ändå börjar med det traditionella sökfältet, ger guidat sök dig ett första urval baserat på vad andra användare på Pinterest har sökt efter. Då du skriver kommer du att få förslag på olika ord som Pinterest tror du kommer söka efter. Högst upp på sidan kommer det även finnas en kategori som du kan bläddra horisontellt för att skräddarsy din sökning.

En av de mest dunamiska demos som visades vid lanseringen var en livsmedels relaterad sökning som visade hur väl guidad sökning fungerade. Om man söker på ”veggie” kommer allt från burgare till trädgårdsarbete upp, men med hjälp av guidad sökning kan du få en mer begränsad sökning än vad du skulle ha fått med den traditionella sökmetoden.

Förutom guidad sökning har Pinterest teamet också fulländat två andra viktiga funktioner: Relaterade nålar och egna kategorier. Relaterade stift har varit en stapelvara för ett tag, men nu har mer än 90 procent av alla inlägg relaterat innehåll. Nu kan Pinterest ge dig relaterat innehåll baserat på vad du brukar kolla på och på så sätt försöka lista ut vad du gillar. Relaterade stift fungerar ganska bra, men ju mer stift som läggs upp kommer man att få bättre förslag.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy