Plast Datorer

Forskare har alltid försökt hitta smarta lösningar på läkemedel och många fler ämnen, men nu har ett antal forskare börjat titta på möjligheten att tillverka flexibla och billiga datorer gjorda i plast som drar lite ström. Men plast har dock inte den bästa ledningsförmågan. Men trots det här problemet har forskare nyligt meddelat att problemet med att man ska kunna läsa av data från plast är löst.

Den här imponerande forskningen som har genomförts av en grupp forskare vid Iowa och New Yorks universitet. Det innebär att man kan omvandla el från magnetfilm till optik så data kan läsas från plast. En artikel om deras forskning publicerades i tidningen Nature Communications Journal för ett par veckor sedan.

Dock så måste man forska vidare angående plast datorer innan det kan bli verklighet. Det tyckte också en professor i fysik och astronomi som arbetar i universitet i Iowa, hans namn är Michael Flatte. Problem relaterade till att skriva och bearbeta data måste lösas innan plast datorer kan komma att vara kommersiellt användabara.

Michael Flatte ansåg att plast datorer kunde användas i smarta telefoner, sensorer, bärbara produkter, små elektronik tillbehör eller solceller.

Ett område där det skulle kunde användas i är OLED, som finns i TV apparater.
Dessa datorer skulle ha en grundläggande bearbetning, datainsamling och transmissionskapacitet. Den kommer dock inte ersätta kisel som är en självklarhet ifall man vill ha en snabb dator. Dock så kan plast vara billigare att producera vilket skulle göra det möjligt för familjer i U Länder att få tillgång till en billig dator.

De första billiga datorer som har tänkt produceras är liknande med RFID, men med mycket mer datorkraft och möjlighet att lagra ännu mer information. Ett sådant genombrott skulle kunna vara en stor sak inom jordbruken.

Forskningens genombrott för ett par veckor sedan är ett riktigt viktigt steg i att ge plast datorer förmågan att lagra olika data lokalt och bearbeta data från en central dator.

Mobiltelefoner som kräver ännu mer datakraft än sensorer komma att kräva fler framsteg i forskningen eftersom strålningen som krävs för kommunikation måste ha högre än transistorer.

Det är väldigt svårt för plast att kunna konkurrera inom ett så tufft elektronikområde eftersom Kisel är en sådan effektiv teknik. Men det finns tillämpningar där flexibiliteten i plast kan vara en fördel, vilket betyder att plast datorer kan komma att användas i olika kylskåp och annan hemelektronik. ”Det här kommer dock inte bli snabbare eller mindre, men det kommer bli billigare och med lägre effekt.” sa Flatte.

Anonym insändare från våra läsare.
Privacy Policy