Sänk dina IT- kostnader med IaaS

Letar du efter ett sätt att sänka IT- kostnaderna på ditt företag?

Behöver du möta ledningens krav på kostnadseffektiva helhetslösningar?It- budget
När man talar om hosting för företag är drift av infrastruktur (som ofta är föråldrad) en hög och vanligtvis oförutsägbar kostnad.
Enligt CIO Insight står investeringar i infrastruktur för hela 40 % av IT- budgeten, någonting som föreslår att det finns stora besparingar att göra i optimering.

I en rapport från IDC från förra året redovisas utgifterna för drift av åldrande infrastruktur och i vilken kategori det spenderas mest i.
Det sammanställs att utgifterna för servrar och lagring har minskat, medan driftskostnaderna (Opex) fortsätter att växa. Kostnaderna för underhåll och övervakning, tillsammans med ström och kylning har ökat.

Citat

Kostnader associerade med infrastruktur som går att reducera:
– Personal för underhåll och administration
Gartner visar att 37% av IT- budgeten går till löner
– Investeringar i uppgradering
– Föråldrad hårdvara som leder till störningar eller avbrott
IDC estimerar att företag förlorar, i snitt, 84. 000 dollar för varje timme ”downtime”

Lösning

IaaS, infrastruktur som tjänst, är ett bra alternativ för företag som upplever att deras infrastruktur slukar för mycket pengar och tid. Med rätt leverantör är IaaS en lösning som ger stora besparingar.

Vad är IaaS?

Infrastruktur som tjänst innebär att en leverantör hyr ut infrastrukturen till dig. Leverantören äger all hårdvara som utgör infrastruktur och du får tillgång via internet och betalar för din användning som en tjänst. Du är inte användningsbegränsad utan kan enkelt skala upp eller ner, beroende på dina affärsbehov.

Alla kostnader blir reducerade

Med IaaS kan man sänka kostnaderna dramatiskt. Allting ingår under ett pris och hittar man rätt leverantör kan man alltså ge ett helhetsansvar och på så sätt reducera alla kostnader/ hela Opex för infrastrukturen.

– Personal för underhåll och administration
IaaS- leverantören är ansvarig för allt underhåll så att din personal kan fokusera på annat
-Investeringar i uppgradering
Leverantören är ansvarig för all uppgradering. Du slipper tunga investeringar i ny hårdvara
– Föråldrad hårdvara som leder till störningar eller avbrott
All uppgradering sköts för att uppehålla ditt SLA med en garanti på ”uptime”

Idenet tillhandahåller IaaS för företag med en lösning vi kallar för Private Cloud.
Ett Private Cloud tillåter företag att hosta sin infrastruktur med högsta säkerhet, tillgänglighet och prestanda- en molntjänst som möter kraven på säkerhet på ett sätt som andra inte kan.
Läs mer om Idenets Private Cloud

Idenet är specialister på hosting för företag. Vi vänder oss till företag som ser att kraven på IT-drift är så höga att det är klokt att låta en specialiserad hostingleverantör ta ansvaret. Vad som utmärker oss är förmågan att ta ansvar för drift av verksamhetskritiska applikationer - både generella applikationer, branschspecifika samt specialutvecklade för en specifik kund. Ett axplock av våra kunder är SAS, Barilla, Svensk Filmindustri, PEAB och Kustbevakningen.
Privacy Policy