Sj – få mer surf

Sj få mer surf

Sj har börjat med sitt super snabba 4g internet på sina tåg och det fungerar riktigt bra. Men det finns en begränsing som gör att man ej kan surfa i max hastigheten. Men vi tänkte på att det måste finnas en lösning på problemet. 200mb räcker inte så långt ifall man åker en lång sträcka som tex Malmö – stocholm eller Göteborg – Stocholm. Vi på x365 skickade en tekniker som kollade upp hur nätet fungerar och hur begränsningen sätts in. Det visade sig att det var baserat på datorns mac-adress. Det finns flera lösningar för att utöka datamängden och få mer surf. Den första är att använda sig av sin smartphone och låte den fungera som en wifi-anten. Det andra sättet är att ändra datorns mac-adress.

Få mer surfpott hos Sj genom en smartphone

För att lyckas med detta behöver man ha en smartphone, usb-sladd och en dator. Man behöver har grundläggande kunskap om hur man sammankopplar datorn och telefonen.

 1. Det första du behöver göra är att ansluta dig till Sj wifi med telefonen.
 2. Besök ombord.sj.se via telefonens webbläsare och acceptera villkoren.
 3. Koppla samman telefonen med datorn via usb-kabeln
 4. Starta internetdelning via usb på telefonen.
 5. Nu är du klar du har ytliggare 200mb att surfa med.

Få mer surfpott hos Sj genom att byta mac-adress på en Mac/Linux dator

För att lyckas med detta behöver du ha din dator och operativsystemet måste vara 10.7, 10.8 eller 10.9(Mavericks). Du behöver också ha lösenordet till datorn och grundläggande kunskap för att kunna använda den. Det vi kommer göra är att ändra datorns mac-adress vilket kommer resultera i att Sjs system kommer tro att det är en ny dator som kopplar upp sig. Du kan göra detta hur många gånger du vill så du får oändligt med surf hos Sj.

 1. Det du måste börja med är att öppna terminalen.
 2. Kolla upp vad din nuvarande mac-adress är.  Du gör det genom att skriva in ifconfig en0 |grep ether i terminalen.
 3. Skriv ner det så du kan återställa till den riktiga senare. En mac-adress kan se ut såhär: 50:ea:ea:bb:0c:4e
 4. Skapa en ny mac-adress som du kan använda genom följande kommando: openssl rand -hex 6 | sed ’s/\(..\)/\1:/g; s/.$//’
 5. Nu är det dags att ändra mac-adressen. Det gör du med följande kommando: sudo ifconfig en0 ether xx:xx:xx:xx:xx:xx ( Ersätt xx:xx:xx:xx:xx:xx med mac-adress tex sudo ifconfig en0 ether 50:ea:ea:bb:0c:4e)
 6. Nu måste du ange till lösenord.
 7. Nu har du byt mac-adress och du har ytliggare 200mb att surfa med.

 

Få mer surfpott hos Sj genom att byta mac-adress på en Pc

Detta sättet gör att du kan få oändligt med surf med du får göra om det flera gånger för du får bara 200mb per gång. Det du gör är att du lurar Sjs system att det är en ny dator som har anslutit sig genom att byta mac-adressen på ditt nätverkskort. Detta fungerar endast på  datorer med Windows installerat.

 1. Klicka på Start och sedan Kontollpanelen.
 2. Nu klickar du på Nätverk
 3. Högerklicka på ditt trådlösa nätverkskort och välj inställningar
 4. Nu klickar du på knappen som det står konfigurera
 5. Nu klickar du på avancerat fliken
 6. Nu måste du hitta fram nätverks adress i listan
 7. Nu skriver du in en mac-adress som du hittar på tex 50eaeabb0c4e. En mac-adress betår av 12 siffror/bokstäver
 8. Klicka på verkställ
 9. Nu är du klar och du har fått ytliggare 200mb i din surfpott

Får du några problem med att ändra något är det bara och höra av dig till oss. Så ska vi föröka hjälpa dig.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy