Snabb SSD för att förbereda sig för livet efter NAND flash

Lagringsteknik mycket snabbare än NAND flash förväntas inte nå de flesta smartphones och datacenter i flera år, men förberedelserna är redan på gång för att göra det bästa av dem när de anländer.

Western Digitals HGST dotterbolag demonstrerar ett framsteg i detta arbete den här veckan, som visar vad man kallar världens snabbaste SSD (solid-state drive) på Minnes toppmötet i Flash i Santa Clara, Kalifornien.

Enheten, som kan kopplas in i en servers PCIe kortplats som alla SSD, är inte en ny lagringsprodukt utan en plattform för att visa en låg latens gränssnitt som företaget utvecklat med framtida solid state media i åtanke. Den implementerade de experimentella kommunikationsprotokoll på ett Linux-drivrutin på servern och i SSD-enheter inbyggda programvaran.

Medierna i centrum för denna SSD är PCM (phase change memory), en ny teknik som kan göra bits tillgängliga till ett värdsystem många gånger snabbare än NAND flash kan, enligt Ulrich Hansen, HGST vice VD för SSD produktmarknadsföring. Där NAND tar cirka 70 mikrosekunder för att svara på en begäran om uppgifter, kan PCM göra det i ca 1 mikrosekund, sade han. Det kommer dock att ta två till tre år av hårdvaruutveckling innan PCM blir tät och billig nog för att konkurrera direkt med flash, enligt Hansen.

Om man tänker så långt fram, finns det åtminstone två andra tekniker i driften om att bli en snabbare och mer hållbart alternativ till flash. Hansen citerade RRAM (resistiv random-access memory) och MRAM (magnetic RAM). Med låg latens teknik som de och PCM, kommer nuvarande gränssnitten mellan system och minnet inte att kunna dra nytta av den nya prestanda som erbjuds, sade han. Även NVMe, det gränssnitt som nu är framväxande att standardisera höghastighetsanslutningar till flash, kommer att bli en flaskhals i stället för en accelerator för de nya generationer av media.

”Anledningen till att vi valt fas förändring för detta … kort som vi byggde var egentligen bara för att det var tillgänglig för oss och det hade de rätta attributen,” sade Hansen. ”Vi förutsäger inte direkt vilken av de framväxande teknik minnes kommer slutligen att gå i produktion först.”
Also at Flash Memory Summit, HGST introduced its FlashMAX III PCIe accelerator, its third-generation server flash card for speeding up databases and other applications, and ServerCache, software for turning any SSD on a server into a cache. Server Cache uses technology derived from HGST Velobit acquisition for data reduction so SSD capacity can be used more efficiently, Hansen said.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy