Socialmist har släppts nu

socialmist lanserat

Socialmist släpptes idag för IOS efter många månaders och t.o.m års väntan. Nya användare kommer till varje sekund och man kan redan se nätverkets potential. Kommer detta bli nya Facebook eller Instagram? Vi hoppas det! Appen är snygg, smidig och rent av klockren. Vi kommer nu gå igenom det vi gillar/ogillar med appen samt tankar om dess framtid.

Hur det går till

Det är barnsligt enkelt att använda Socialmist. Du tar ett foto eller en film och väljer en låt från SoundCloud som ska spelas i bakgrunden. Därefter skriver du en text till inlägget upp till 200 tecken och så är du redo att ladda upp. Då kan dina följare läsa, like:a och kommentera ditt inlägg. Om det blir mycket aktivitet på inlägget så kan du nå upp till “trending” fliken där man kan se det som är populärt just nu. Vill du hitta vänner eller folk du vill följa finns en smidig sökruta uppe i högra hörnet. I Andra hörnet kan du klicka om du vill ändra profil- eller omslagsbild, logga ut, ändra inställningar eller information på din profil. Detta är det grundliga man bör känna till för att använda appen effektivt.

Fördelar

Det första man lägger märke till i den senaste versionen av Socialmist är det glada varma färgtemat som bemöter en. Det är en klar uppgradering jämfört med betans färgtema som var väldigt mörkt och beskrevs som en ”emo-variant av Facebook” av Jack Werner i en artikel hos nyheter24. Det nuvarande färgtemat är orange och rött, vilket ger appen ett väldigt välkomnande utseende. Stort plus!

Det var otroligt enkelt att bli medlem i appen, det tog inte ens en minut att fylla i fälten och komma igång. Man sätter upp sin profil med några enkla steg där man fyller i namn, mail, användarnamn och lösenord. Sedan väljer du omslag- och profilbild vilket är valfritt, därefter så är det bara att börja lägga upp bilder!

Användarvänligt gränssnitt är en sak som slår sig fram på marknaden och det är precis vad Socialmist har greppat. Simpelt och lättförstått, det är nycklarna till ett lyckat GUI.

Nackdelar…

Det går inte tagga andra användare i sina inlägg. Detta känns som en viktigt sak om den sociala biten ska bli bra, så man kan se vem som umgås med vem.

Än så länge så får man inte notiser på mobilen när man får en händelse i appen. Detta är något vi antar kommer att fixas med nästa patch, men inget är lovat.

Appen krashar ibland, vilket är något vi förväntade oss. Vi litar på att Socialmist gör det bästa av alla krashrapporterna och åtgärdar problemet.

Framtid

Vi tror att appen kommer lyckas, folk är i behov av ett socialt nätverk som tar med något nytt till marknaden. Vi har lite tankar och idéer angående appen som vi hoppas kommer kunna hjälpa den att bli bättre.

Idéerna är:

  1. Att det dyker upp en chattfunktion
  2. Att man kan tagga folk i inlägg
  3. Att man kan skapa hashtags

Detta är något vi saknar och tror att andra användare också kommer att sakna. Läggs detta till så kan det locka nya användare till tjänsten.

Jag har gått en 3-årig utbildning inom IT, jag har jobbat som skribent på flera företag, jag har även jobbat som support och huvudadmin på ett annat företag. Detta har givit mig all erfarenhet jag har behövt för att framställa min kunskaper som idag består av design, buggfix, språkkorrigering, skriva texter och översättningar.
Privacy Policy