Socialmist

Ett av de mest spridda social nätverken idag är Facebook. Det är otroligt populärt och det är få som aldrig använt det. Men nu har de en utmanare- svenska Socialmist. Den kommer snart att släppas på den svenska marknaden efter att ha varit i beta och testats en period. Eftersom denna version inte fungerade så bra har man förändrat den totalt, inklusive färger och design. Många ser fram emot det som skaparna hävdar är en förbättrad version av Facebook.

”Jag var inne på Facebook mycket och märkte att man kan förbättra det..”, säger Marcus Wiberg, huvudpersonen bakom det här projektet. De är åtta personer som tillsammans har arbetat på att utveckla detta nya sociala nätverk. Man hoppas kunna ta sig in på den internationella marknaden och erbjuda ett alternativ inte bara till Facebook men till alla sociala nätverk. Som ett steg mot detta har man flyttat sina kontor till Krakow, där man har flera medarbetare som är experter inom data.

Vad är det då som är så speciellt med Socialmist som gör att de tror de har en chans mot en jätte som Facebook? En av de mer omtalade funktionerna är ogilla-knappen. Man menar att man kan uttrycka sig inte bara genom att gilla något, men lika mycket genom att ta ställning och ogilla något. Något som, till exempel, Facebook inte håller med om.

Man har också arbetat hårt på att kunna integrera musik och youtube på sajten. Detta kanske är ett tecken på att man riktar sig till den yngre delen av befolkningen. Tanken är att man ska kunna berätta historien om sitt liv genom musiken, och där har man faktiskt en tanke. Många idag använder just musik för att uttrycka sina känslor. Här kan man spela in videor, ta bilder och lägga till musik. För att sedan dela med sig till alla, eller några få utvalda, vänner.

Annars är mycket likt Facebook och andra sociala nätverk, principen är trots allt den samma. Många ser fram emot att Socialmist ska lanseras i alpha, man är redo för något nytt. Det är en hel del som inte riktigt tycker om Facebook och många av deras funktioner. Här har man kanske chansen att äntligen hitta ett socialt nätverk som passar? De allra flesta uppskattar dock den kaxiga entrepenören som ens försökt utmana de stora och mäktiga. Facebook och Google+ har ett enormt support bakom sig, och det kommer inte att bli lätt att klara sig mot dem. Men målet är att Socialmist ska ha en miljon användare inom några år. Många är spända på att se om de kommer att lyckas.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy